~~

Erdoğan Köşk’e çıktıktan sonra AKP binasına iki defa gitti. Erdoğan’ın birkaç danışmanı ve az sayıda korumasıyla gerçekleştirdiği ziyaretler gece yarısı yapıldığı için parti kulislerinde ‘baskın‘ diye anılıyor. İddiaya göre ziyaretler sır gibi saklandığı gibi, bazı genel başkan yardımcıları olay duyulmasın diye çalışanları sıkı sıkı tembihlemiş durumda.

 

İlk kriz danışmandan

 

Haberdeki diğer önemli iddiaya göreyse, cumhurbaşkanlığıyla başbakanlık arasında ilk güç krizi ‘köstebek danışman‘ nedeniyle patlak verdi. Buna göre Erdoğan, yakın çalışma ekibinin büyük kısmını Köşk’e taşısa da, bu kişilerden biri partide kaldı; Başbakanlık Başmüşaviri olarak Davutoğlu’nun ekibiyle birlikte çalışmaya ve yeni başbakanlık ekibinin bütün toplantılarına katılmaya başladı.

 

‘Danışman yokken toplantı yapıldı’

 

Ancak çok geçmeden, bu kişi Davutoğlu’nun ekibi tarafından tüm toplantı bilgilerini Erdoğan’a taşımakla suçlandı. Kısa süre içinde, ‘Köşk’ün köstebeği‘ olarak anılan danışman toplantılara alınmamaya ya da toplantılar kasıtlı olarak, danışmanın dışarıya gönderildiği sırada yapılmaya başlandı.

 

‘Erdoğan konuyu başkanlık sistemine bağladı’

 

Taraf’ın başbakanlık kulislerine dayandırdığı iddiaya göre, danışman yaşadıklarını aktardığı Köşk ekibi, Başbakanlık ekibine tepki gösterdi. Hatta, krizle ilgili bilgi verilen Erdoğan da “Bu iş böyle olmayacak. Bizim acil olarak Başkanlık sistemine geçmemiz gerekiyor” yorumunu yaptı.

 

‘Çankaya’yı Davutoğlu’na vermeyecek’

Haberde, Erdoğan’ın bu gerilimden dolayı ‘Ak Saray‘ diye anılan yeni cumhurbaşkanlığı konutuna taşınması sonrası Çankaya Köşkü’nü Davutoğlu’na vermekten vazgeçtiği de belirtiliyor. Buna göre, gizli çekişme nedeniyle Köşk ekibi bu karardan vazgeçti. Köşk’ün, yabancı misafirler için konukevi olarak kullanılması gündemde.

Editör: TE Bilişim