Katıldığı güzellik yarışmasında ikinciliği olan 24 yaşındaki Marian Adejokun gözünde kaşıntı hissetti. Danıştığı bir kimyager arkadaşı, genç kadına kullanması için göz damlası verdi. Tavsiye edilen göz damlasını kullanan Marian ertesi gün büyük bir acı hissetti ve vücudunda ağır döküntüler meydana geldi. Hastaneye ölümden döndü.

 

Daily Mail’de yer alan habere göre, hastaneye kaldırılan Marian Adejokun’un komaya girdiği, doktorların annesine hayatını kaybedebileceğini, hazırlıklı olması gerektiğini söylediği belirtildi.

Genç kadının genellikle ilaç alerjisinin sebep olduğu, nadir ve ölümcül olabilen ‘Stevens-Johnson Sendromu’ vardı. Göz damlası Adejokun’ın alerjisini tetiklemişti.

Adejokun’un annesi, yaşanan dehşet verici olay nedeniyle çok üzülürken, “Bunu söylemekten nefret ediyorum ama derisinde bir sürü kabarcıkta vardı ve yırtıyordu. Dudakları da çok şişmişti” dedi.

Marian bir hafta boyunca yatakta öylece yatıyordu ve konuşamıyordu. Genç kadının vücudu sargı bezleri ile sarılmıştı ve boğazına açılan bir delikle besleniyordu. Herkes iyileşeceğine dair umutu kesmişti.

Hastanede 3 hafta boyunca tedavi gören Marian Adejokun doktorların yoğun çabası sonucunda iyileşti. Şu anda cildinde birçok yara izi kalan genç kadın buna rağmen hayatta olduğu için şanslı olduğunu söylüyor. Marian şu anda Roehampton Üniversitesi’ndeki eğitimine devam ediyor.

Editör: TE Bilişim