~~MHP Pendik ilçe başkanlığının düzenlediği istişare toplantısına katılarak havayı teneffüs ettim. Pendik'in sosyal dokusu ilçede var olan ve yarım asra varan ülkücü gelenekle örtüşünce milli heyecan dalgası hemen kendini hissettirdi. MHP İstanbul'daki değişim rüzgarı ile birlikte fırtınalara dönüşeceğinin izlenimini almamak mümkün değildir. Bu akşam salonda yıllardır hareketin havasını koklayan birisi olarak bunu hissetmek, görmek ülkem ve milletim adına gerçekten mutluluk veriyor. Bir defa samimi bir atmosferin,gözlerdeki ışıltının, kararan ülke geleceğine rağmen, zafere inanmışlığın,bakışlara sinen çilenin, kararlılığın ve ve özlemin katılanlardan ve yapılan konuşmalardan izlemek mümkündür. Pendik hem Anadolu yakasında olması hemde MHP'nin Anadolu da yakaladığı başarıya kısa zamanda erişip İstanbul'a örnek olacak ilçelerden birisidir.

İstanbul'da bir çok ilçede var olan potansiyel ülkücü enerji Pendik'te özellikle üst seviyededir.Bu potansiyel enerjiyi harekete geçirip rahmet bereket ve ihanetin bitirilmesinde,Türk milletinin varlık ve beka davasında, kullanacak şartların büyük ölçüde oluştuğunu ve bir büyük zaferin ayak izlerini samimiyetle ifade etmek gerekirse bugün bu toplantıda hissettim. Bu kuru bir zafer özleminden çok bu konuları yazan çizen araştıran kafa yoran birisi olarak kara günlerin ufkumuzu karattığı bir dönemde İstanbul'a ve Ülkeye nefes aldıracak bir soluk ümit ve nefes olacağını müşahaade ettim.Geçen hafta Tuzla'da miting havasında geçen mahalle teşkilatı açılışları,partiye yapılan yoğun katılımlar, görkemli bölge toplantıları milyonları harekete geçirecek işaret fişekleri olarak göze çarpıyor.

İstanbul aslında Milliyetçi Ülkücü hareketin tarihinde çok önemli bir vilayettir.Şehrin tarihi milli ve mukaddes dokusu hareketin ruh ve mana dünyasını oluşturuyor.Bu potansiyel şimdiye kadar MHP hanesine siyasal başarı olarak hiç yansıtılamadı.İstanbul 1999 seçimlerinde yüzde onlara varan oy oranı ile aslında bunun işaretlerini verdi ama arkası bir türlü gelmedi. Bu büyük şehir büyük düşünenlerin elinde dosta güven düşmana korku salacak Ülkücü potansiyel akla sahiptir.Kendini Ülkücü Türk milliyetçisi olarak tanımlayan, MHP nin yarım asra varan tarihinde bugün hayatta olan herkes için karar anı harekete geçme anıdır. İşte bu hazırlıkları dün Pendik'te gözlemledik.Bir büyük kutlu yolculuğun başladığını, samimiyet havasının şehre hakim olmaya başladığının işaretleri salonu dolduran mütevazi kalabalıkla anlaşılmıştır.''Bu gün değilse ne zaman?'' soru ve öz eleştirini yapan ve ülkücü vicdanın sesine kulak veren Türk milliyetçileri artık harekete geçmeye ve ülke geleceğine el koymaya hazırlanıyor. Çünkü bu birikim ortak milli hafıza ve her türlü zafer potansiyeli sanki bugünler için depolanmıştır.Aslında İstanbul bunu harekete geçirecek yürekleri bekliyordu bu yüreklerin sesine kulan veren o heyecanı duyan öncülük yapan İl başkanı Mehmet Bülent Karataş camianın hissiyatına tercüman olarak herkesi harekete geçirmeye başlamıştır. Bu milli reflekse Ülkücüler başta, vatansever milli ve dini kaygısı olan herkes destek vermeye ve katkı yapmaya mecburdur.

 Pendik gibi bir çok ilçede bu hazırlıklar başladı artık mazeret üretmeden küçük ayrıntı ve olaylara takılmadan herkesi bu kutlu yürüşe destek vermeye ve harekete geçmeye davet ediyorum.Yoksa yarın gerçekten çok geç olabilir, ödenecek bedel çok ama çok ağır olabilir ''şehitler gelmeyecek'' boş hayali, hezeyana dönüşüp fatura fazla ağırlaşmadan Allah korusun ülke daha fazla çıkmaza girmeden herkes harekete geçmeli bu çağrı vicdanlarda yankılanmalı karşılık bulmalıdır. Bu kutlu mukaddes ve ulvi haykırış artık şehrin her noktasına ulaşmalı efsane geri dönmelidir. Herkes İstanbul'da MHP il başkanının bu tarihi çağrısına cevap vermeli mazeretsiz bu kervana katılmalıdır.Küçük hesaplarla fani ikbal kaygıları ile Türk milletinin varlık ve beka davası yara almamalıdır. Artık Ülkücü milliyetçi hareketin her mensubunun, bir büyük zafer yürüyüşünün mahallede,köyde sokak veya caddede temsilci veya parçası olduğu an gelmiş çatmıştır. Evet tekrar soruyorum ''bugün değilse ne zaman'' kimler geldi kimler geçti? Tarihe gelecek nesillere ve bu hareketi bize bırakanlara dahası yüce Mevlaya hesap verme adına artık karşılıksız sevdaların milletle vuslat zamanıdır.

Sabri ŞENEL

Editör: TE Bilişim