Ergenekon davası kapsamında girdiği cezaevinden bir kaç önce çıkan Sedat Peker, Abdullah Çatlı ve Muhsin Yazıcıoğlu'nu anma etkinliklerinde yaptığı konuşmalarda MHP yönetimine sert eleştiriler yöneltmişti. 

Peker, "Rabia harekatına sahip çıkmayarak Müslümanlarla Türk İslam davasına inanan insanların arasındaki bağı koparan Şefkat Çetin ve arkadaşları bu davanın gerçek sahipleri değildir. MHP artık gerçek ülkücüler tarafından yönetilmiyor. Gerçek ülkücüler partinin üst kademelerini oluşturana kadar MHP'ye oy vermem" ifadelederini kullanmıştı.

ETKİSİZLEŞTİRME ÇABASI BOŞA ÇIKACAK

Peker'in sözlerine MHP'den, Şefkat Çetin'den cevap geldi. İsim vermeden Peker'e 'piyon' diyen Çetin şunları kaydetti:  

''MHP, Türkiye'nin sürüklendiği ayrıştırmacı ve bölücü tehlikenin farkında. Bu topraklardaki kardeşliğe ve huzura karşı başkaldıran fitneyi ve destekçilerini ezebilecek güce ve dirayete milliyetçi ülkücü kadrolarımız ve siyasi organizasyonumuz MHP sahiptir.

Türkiye üzerine oynanan ihaneti bozabilecek yegane gücün MHP olduğunun farkında olan odakların her seçim öncesi olduğu gibi sahaya sürdükleri piyonları vasıtasıyla gücümüzü etkisizleştirme çabaları boşa çıkarılacaktır.''

Editör: TE Bilişim