MUSTAFA ÇAKIROĞLU İLE MHP VE KURULTAY SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİK

ÜLKÜCÜ HAREKET'İN KANAAT ÖNDERİ SAYIN MUSTAFA ÇAKIROĞLU

KURULTAY HABER OLARAK MUSTAFA ÇAKIROĞLU İLE MHP VE KURULTAY SÜRECİNİ DEĞERLENDİRDİK

1 Kasım Seçim sonuçlarıyla ilgili Sayın Mustafa Çakıroğlu ile yaptığımız söyleşi sonrasında şimdi de MHP’deki kurultay sürecini değerlendireceğiz.

Kurultay Haber : Konu Ülkücü Hareket. Devlet Bey’in sağlığı ile başlayalım.

Mustafa Çakıroğlu : Acil şifalar diliyorum. Hastalık, ölüm bunlar hüzün ve üzüntü verici şeyler. Bu vesile ile teröre şehit verdiğimiz vatan evlatlarına Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara şifalar ve gazilerimize hayırlı bir ömür diliyorum.

Kurultay Haber : Doğrudan Kurultay sürecine girmeden önce şunu da sormak istiyoruz. Ülkemizde son yaşananlar, ekonomi, dış politika, terörle mücadele konularındaki değerlendirmeniz nelerdir?

Mustafa Çakıroğlu : Kısaca geçecek olursak, ekonomi, enflasyon rakamlarından ve milli görüşün faiz politikasından belli, sıcak para TÜSİAD ile iktidar yandaşı iş adamlarının arasında sıkışmış bir halde. İktidar değişikliği ile ancak bu para orantılı bir şekilde dağılabilir. İş aleminin bir kesimi şikayetçi olmakla birlikte bir kesimi de halinden memnun görünmektedir. Dış politika kaç bilinmeyenli bir denklem bilemiyoruz. Suriye’den Rusya’ya İran’dan Mısır’a Avrupa Birliği’nden ABD’ye karmakarışık arap saçına dönmüştür. Hiç biri prensipler ve T.C. temel ilkeleri doğrultusunda yürümüyor. Anladığım kadarıyla Suriye meselesi savaşsız çözülmeyecek. Daha fazlasını devlet büyükleri bilir. Terörde güvenlik güçleri çok başarılı, özel harekatçılar, istihbarat, bordo bereliler dünyada gıpta ile takip ediliyor. Bir taraftan teröristler hedef alınıp etkisizleştiriliyor aynı anda siviller zarar görmeden huzur ortamı yaratılıyor. Dünyada hiçbir ordu bunu başaramamıştır. Bu askeri alkışlamak gerekiyor.

Kurultay Haber : Anketlerde AKP oyları yukarı çıkıyor bu durumu nasıl yorumluyorsunuz?

Mustafa Çakıroğlu : Benim Mikro Ekonomi hocam vardı Prof. Dr. Aydın Türkbal ders anlatırken her yarım saatte bir İngilizce ceteris paribus derdi. Türkçesiyle yani diğer şartlar değişmedikçe herkesin işçi, köylü, patron, işsiz hatta öğrencilerin, gençliğin ortak fikri AKP başarılı değil karşısında muhalefet yok, hatta AKP’ye muhalefet yine kendi içinden yapılıyor Bülent Arınç, Hüseyin Çelik gibi isimler tarafından. Şunu ekleyelim milleti inandıracak büyük hedeflere ulaştıracak gençliğin önünü açacak ufkunu genişletecek bir lider arayışı var.

Kurultay Haber : Ana konumuza girmiş oluyoruz böyle bir lider var mı?

Mustafa Çakıroğlu : Mutlak doğrular üzerinden yürümek lazım cevap vermeden önce bazı açıklamalar yapmam gerek. Size ismi de net bir şekilde söyleyeceğim. Günümüzde her şey hız üzerine kurulmuş durumda. Zaman hızla akıyor, plan yapacaksın, hızlı kararlar alacaksın, rakiplerinle aradaki farkı kapatacaksın hızlı düşüneceksin vs. Artık günümüzde dünya insanı bu noktada, bizim de bu hıza ayak uydurmamız gerekiyor. Bunu bireyin kendinden başlayarak hızla siyasi örgütlenip aynı hızla devlete entegre ederek devleti ve milleti çekip çevirmelidir. Sokaklar şunu söylüyor adil, adaletli, Türk Milleti’ni düşünen, gençlere yol gösteren onları anne şefkatiyle kucaklayacak reformist bir lider istiyorlar. Sokaklar Sayın Meral Akşener’in bu kutlu yürüyüşü başlatmasını bekliyor. Esasen bu başladı ama bunun yasal bir şekilde gençliğe yol gösterecek ve onları ateşleyen bir lider olarak Genel Başkanlık koltuğuna oturması şart. Evet halk Meral Akşener Hanımefendi’yi istiyor.

Kurultay Haber : Bu nasıl olacak, delege ve taban ne düşünüyor?

Mustafa Çakıroğlu : Hukuk yoluyla, delegenin seçimi ve tabanın desteği ile olacak.  Daha sonra milletin teveccühü ile iktidara gelinecek.

Kurultay Haber : İmzalar önce Genel Merkez’e verildi. Tüzük kurultayı talep edildi. Olumlu cevap alınamayınca yargıya gidildi sonuç ne olur?

Mustafa Çakıroğlu : Zaten arzu ve istekler doğrultusunda belli aşamalardan sonra müspet ve menfi bir sona gelinir. Süreç devam ediyor. Keşke böyle olmasa idi ortak akılla bir çıkış yolu bulunsaydı.

Kurultay Haber : Kurultay olsa veya olmasa bir bölünme yaşanır mı?

Mustafa Çakıroğlu : Buna uğraşanlar var aklıselim bir şekilde işin içinden çıkılacak bu camiaya yakışan odur.

Kurultay Haber : Bir sessizlik ortamı var bunu neye bağlıyorsunuz?

Mustafa Çakıroğlu : Mevcut Genel Başkan’ın sağlık sorunu tansiyonu düşürdü. Bir de Sayın Meral Akşener’in ılımlı siyaseti çok önemli, aynı şekilde Sayın Koray Aydın yılların tecrübesi, Sayın Sinan Oğan’ın analitik yaklaşımları birlik içinde ahenkli ve de düzeyli beyanatları çok önemliydi. Bu birlik ve beraberlik sonuna kadar devam etmeli tabanın beklentisi de bu yönde.  Tabii Sayın Meral Akşener’in delegede, tabanda olduğu gibi partimiz dışında da çok büyük karşılığı var. Ben şunu görüyorum Sayın Akşener’in gelişi çok büyük ses getirecektir.

Kurultay Haber : Söylemek istediğiniz veya eklemek istediğiniz son bir şey var mı?

Mustafa Çakıroğlu : Ülkücü Hareket herşeyin en iyisini hak ediyor. Hayırlısı neyse o olsun.

Editör: TE Bilişim