Yazılarımızı takip edenler, kimi öngörülerimiz konusunda ortaya bir ‘apartman dairesi’ koyacak kadar İDDİALI olduğumuzu bilirler. Yaşlar ilerliyor; ne zamanne yazmıştım gelecekte hatırlamam pek kolay olmayabilir. Bir konudaki öngörümü hatırlama kolaylığı açısından Rota Haber’deki ilk yazıma not etmeyi uygun buldum.

 

Sabah işe erken giden oğlum 24 Ekim Cuma sabahı adeti olmadığı üzere yatak odasının kapısını tıkladı ve bana seslendi.

“Sözcü gazetesine manşet olmuşsun baba...” dedi.

Kahvaltı yaparken izlediği haberlerde gazete manşetleri aktarılırken görmüş.

Yattığım yerden sordum, “nasıl, iyi mi kötü mü?”

“Zararı yok” dedi.

Yattığım yerden “Sağol Oğlum, hayırlı işler” diye seslendim.

Sonra vurdum kafayı 1 saat daha yattım.

Kalktığımda unutmuşum da...

RotaHaber’den gazete manşetlerine bakarken, Sözcü gazetesinde kendi fotoğrafımı görünce hatırladım.

Bir gün önce attığım; “MGK’da Erdoğan’a sorulsun; Damadın Berat HİZMET okulundan mezun. Örgütcü mü oldu, haşhaşi mi?” şeklindeki twitim meğer Sözcü’de manşet olmuş.

Sağolsunlar güzelce büyük bir resmimi de koymuşlar.

1 yıllık süreçte, daha sonra detaylıca yazacak olduğum gibi kendi adıma oldukça keyifli ve hikmetli dönem geçirmişsim de, dostlarımız açısından gadre uğramış biri olarak dikkati çekince, gün içinde, “Gazete bayisinde manşette resmini görünce telaşlandık” şeklindeki samimi mesajları da günün hoş hatırası olmuştu.

Başıma bir şey geldi sanmışlar. Hoş, öyle bir durum olduğunda teyzelerimin iddiasına göre birinci derece sorumlusu Erdoğan olacakmış, onu da peşinen ekleyeyim. Teyzelerim Kur’an sevdalısı ehli kalp insanlardır. Her ikisi de haftada 1 hatim indirirler. Tarihleriyle içinde sakladıkları kağıtlarda başlangıç ve bitişiyle 30-40 yıldır yazılıdır. Teyzem hangi hissine dayanarak böyle bir çıkarımda bulunuyor, kendisine sormuş değilim. Bu konuda ettiği duaların milyonda biri kabul olsa muhatapların dünya ve ahiret akıbetinden endişe ederim.

Bahsi geçen Twit’i attıktan birkaç saat sonra RotaHaber’in konuyu haberleştirdiğini görmüştüm. Sözcü çalışanlarının beni takip ettiklerini sanmıyorum, onlar da Rota’dan görmüş olmalılar.

Yazımıza neden böyle bir giriş yaptığımıza gelince...

Recep Tayyip Erdoğan 18 Ekim’de Afganistan dönüşünde, Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nin güncelleneceği ve CEMAATİN Pensilvanya Örgütü olarak KIRMIZI KİTAP’a girmesinin sağlanacağını söyleyince, haberleri izlerken beni bir gülme almıştı.

Kendi evinden başlasa iyi olur demiştim...

HİZMET OKULLARI bahsettiği gibi örgütcü ve haşhaşi yetiştiriyorsa, damadı Berat da, onun ağabeyi Serhat da öğrencilerim olur. Onlara bakarak okulların nasıl bir öğrenci yetiştirdikleri konusunda bir çıkarımda bulunabilirler.

Ama bu konuda ince bir çizgi de var. Mezun ettiğim gün itibariyle tüm öğrencilerimin ahlakına kefilim. Sonrasında kimlerle karşılaşıp nasıl bir istikamete evrildiler her zaman takip etmek mümkün değil. Bu nedenle kayınvalidem çocuklarıma dua ederken, “iyi insanlarla karşılaştırsın” der.

Ben bugüne kadar bu okullarda okuyan çocuklarının ahlakından yana şikayeti olan tek bir aileye denk gelmedim. Erdoğan da mezun ettiğim öğrenciyi beğenmiş olmalı ki kızını vermiş.

Bahsi geçen Twit’i atarken, Berat’ın okuduğu sınıftaki tüm öğrencilerin resminin bulunduğu fotoğrafı da eklemiştim. Berat’ın hemen üstündeki öğrenci de geçtiğimiz günlerde eşini kaybeden değerli dostum Mehmet Ali Şahin Bey’in oğlu Cem’dir. Hepsi iyi insanlardı, hala öyledirler diye umut ve arzu ederim.

Editör: TE Bilişim