Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, TRT'de 2013'te Ak Parti'ye 32 saat 3 dakika, CHP'ye 16 saat 37 dakika, MHP'ye 12 saat 2 dakika, BDP'ye 2 saat 54 dakika canlı olarak yer verildiğini söyledi.

TRT'nin doğru, tarafsız ve yorumsuz habercilik anlayışıyla, çağdaş habercilik teknik ve metotlarına bağlı kalarak, kamuoyunu ilgilendiren konularda gerekli, yeterli ve doyurucu yayınlar yapmakla yükümlü olduğunu, görevini bu çizgi çerçevesinde yerine getirmeye çalıştığını belirten Arınç, şöyle dedi:

"TRT'deki siyasi yayınlarda partilerin TBMM'deki temsil oranları dikkate alınmakta, haberlerde iktidar partisinin yanı sıra, muhalefet partilerine de yer verilmektedir. Siyasi partilerin genel başkanlarının Meclis grup toplantısındaki konuşmaları her hafta canlı olarak yayınlanmakta ve tüm şeffaflığıyla ekranlara taşınmaktadır."

"YAYIN PLANLAMASI DOĞRULTUSUNDA SÜRENİN SONUNA GELİNDİĞİ İÇİN YAYINDAN ÇIKILMIŞTIR"

4 Şubat 2014 tarihinde Kemal Kılıçdaroğlu'nun bazı kaset iddialarını dile getirdiği ve yayını kesildiği için partililerin tepki gösterdiği grup konuşmasında da Cumhuriyet Halk Partisi'nin TBMM'deki temsil oranı dikkate alındığını ifade eden Arınç, "Yayın planlaması doğrultusunda ayrılan sürenin sonuna gelindiği için yayından çıkılmıştır" dedi.

TRT'de siyasi parti liderlerinin konuk olarak davet edildiği formatta bir program bulunmadığına işaret eden Arınç;

"Ancak siyasi parti liderlerinin farklı platformlarda gerçekleştirdikleri gündeme ilişkin açıklamaları, basın toplantıları, mitingleri ile parti sözcülerinin haber değeri taşıyan açıklamaları yayınların akışına göre canlı verilmeye çalışılmakta ya da bültenlerde haber olarak değerlendirilmektedir" açıklamasını yaptı.

SİYASİ PARTİLERİN CANLI YAYIN SÜRELERİ

Arınç, siyasi partilerin canlı yayın sürelerine ilişkin de bilgi verdi. Buna göre 2013'te Ak Parti'nin canlı yayın süresi 32 saat 3 dakika, CHP'nin 16 saat 37 dakika, MHP'nin 12 saat 2 dakika, BDP'nin de 2 saat 54 dakika oldu.

Editör: TE Bilişim