Fethullah Gülen Cemaati’ne yakın addedilen @fuatavni isimli Twitter hesabına ilişkin bir kitap yazmış olan, kendisi de Cemaat’e yakınlığıyla bilinen gazeteci ve yazar Aytekin Gezici ‘makul şüpheli’ olarak sorgulanmasının ardından bugün Çukurova Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenledi.

 

Avukatı Yusuf Özer ile birlikte gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gezici, Erdoğan, Davutoğlu ve AKP’ye hakaret ve kamu kurumlarını küçük düşürücü paylaşımlarda bulunmakla suçlandığını söyledi.

Oruç açmayı beklemek veya oruç tutmak suç mu?

 

Sosyal medyada sadece fikirlerini paylaştığını ve suç işlediğini düşünmediğini belirten Gezici, “İşin acı yanı gösterilen suç dosyasında berberde çektirdiğim anı fotoğrafı, Ramazan ayında oğlumla oruç açmayı ‘O anı beklerken’ notuyla paylaştığım fotoğrafı bile hakaret olarak yorumladılar. Oruç açmayı beklemek veya oruç tutmak suç mu?” dedi.

 

Somut delil de yok, şikayet de

 

‘Makul şüphe’ye dayanarak hareket eden polisin hukuksuz işlem yaptığını savunan avukat Yusuf Özer de “Henüz yargı paketi kanunlaşmadan Adana’da bu uygulama gerçekleşmiş oldu” diye konuştu.

 

Soruşturmanın, Erdoğan ve Davutoğlu’nun şikayeti dahi  olmadan yürütüldüğüne dikkat çeken Özer, sorumlular hakkında suç duyurusunda bulunduklarını aktardı.

Editör: TE Bilişim