Suriye'nin Halep kentinde kaçakçılık suçundan 20 yılhapis cezasına çaptırılan ve 12 yıldır cezaevinden bulunan Halil Yalçın'ın (48) açlıktan öldüğü iddia edildi.

Ekrem Çetin Mahallesi'nde yaşayan Mevlide Yalçın, gazetecilere yaptığı açıklamada, 12 yıl önce Suriye'de tutuklanan eşinin kaçakçılık yaptığı gerekçesiyle Halep'teki bir cezaevine konulduğunu belirtti. Eşinin, 20 hapis cezasına çarptırıldığını hatırlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Cezaevi, Beşşar Esed'e bağlı güçlerin elinde bulunuyordu. Suriye'de savaş başlamadan önce kendisini cezaevinde ziyaret edebiliyorduk. Ancak olaylardan dolayı bu ülkeye gitme imkanı bulamadık. Kendisiyle telefonla iletişim kurabiliyorduk. Son olarak 10 gün önce görüştük."

Eşinin cezaevinde öldüğü yönünde bilgi aldıklarını anımsatan Yalçın, cenazenin de Halep'te toprağa verildiğini öğrendiklerini dile getirdi.

Cenazenin Türkiye'ye getirilmesi için yardım beklediklerini anlatan Yalçın, şunları kaydetti:

"Cezaevinde 30-40 kişinin kaldığını biliyoruz. Eşim orada açlıktan öldü. Cenazenin Kilis'e getirilmesini istiyoruz. Çocuklarım babalarını soruyor, en azından bayramlarda gidebilecekleri bir mezarı olsun" dedi.

Anne Zeliha Yalçın ise oğlunun cenazesini Türkiye'ye getirilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi.

Editör: TE Bilişim