Odatv FBI tarafından Fethullah Gülen hakkında soruşturma başlatıldığını bundan 3 ay önce söylemişti. Geçtiğimiz günlerde de Cemaat'in ABD'deki okuluna bir baskın gerçekleşti.

Pelikan Eğitim Vakfı'na (Pelican Educational Foundation) bağlı olarak çalışan Kenilworth Bilim ve Teknoloji Okulu'na gece yarısı yapılan baskında, FBI pek çok dosyaya el koydu.

Bu haberi de ilk olarak Odatv’de okudunuz.

Şimdi…

Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak, dolayısıyla Fethullah Gülen Odatv’ye bir açıklama gönderdi.

Açıklamayı cevap hakkına duyduğumuz saygı gereği tam metin olarak yayınlayacağız ancak kafamıza takılan bazı sorular var.

Şöyle ki:

Açıklamada deniyor ki “Fethullah Gülen’in kurucusu,hissedarı veya yöneticisi olduğu hiçbir okul bulunmadığı gibi;"Fethullah Gülen cemaatinin okulu" iddiası da gerçeklikten uzaktır.”

Peki, o zaman hemen ardından gelen şu satırlar ne anlama geliyor:

“Okulda gözaltına alınan hiçkimse olmadığı gibi okula gelinmeden once de bilgi verilmiştir. Söz konusu okulun öğrencilerinin tamamına yakını fakir aile çocuklarından oluşmasına, Pelikan Vakfı tarafından işletilmeye başladıktan sonra başarı seviyesini ciddi oranda artırmasına ve okulda önceden var olan uyuşturucu, silah, çete, vb. hadiselerin sonlanmasına rağmen bir kesim tarafından sevinç çığlıkları atılarak baskın haberleri yapılması, habercilik anlayışından öte bir davranışla hareket edildiğini göstermektedir.”

Eeee…

Madem Fethullah Gülen’in bu okulla hiçbir ilgisi yoksa, Gülen’in avukatı neden savunuyor söz konusu okulu?

Ona ne?

Aslına bakılırsa…

Gülen’in avukatı haklı. Tıpkı tüm dünyadaki Türk okulları gibi, örneğin dershaneler de kağıt üzerinde Fethullah Gülen’e ait değil. Bunun nedeni hukuki sorumluluktan kaçma!

Ama gelin görün ki, ne zaman dershanelerin kapatılma projesi ortaya çıktı, Fethullah Gülen açıklama üzerine açıklama yapmaya başladı; Cemaat medyası haftalardır dershanelere sahip çıkıyor.

Avukat demiyor mu “N’apıyorsunuz arkadaşlar, o dershaneler bizim değil ki”

Neyse, komik oluyorlar.

ODATV’YE GELEN AÇIKLAMA METNİ

 

 

İşte Fethullah Gülen’in avukatı Nurullah Albayrak’ın o açıklaması:

“Bazı internet sitelerinde ‘ FBI Fethullah Gülen Cemaatinin Okulunu Bastı’ ‘ Fethullah Gülen’e FBI operasyonu’, ‘Fethullah Gülen’e Operasyon’ başlığı ile yer alan haberlerde, gerçeği yansıtmayan iddia ve ithamlara yer verilmiştir.

Öncelikle, müvekkilimin kurucusu,hissedarı veya yöneticisi olduğu hiçbir okul bulunmadığı gibi;"Fethullah Gülen cemaatinin okulu" iddiası da gerçeklikten uzaktır.

Habere konu yapılan okul, yöneticilerinin bir kısmının Türk olduğu Pelikan Vakfı isimli kuruluş tarafından işletilmekte olan charter school’dur. 

Haberde yer verilen iddialardan sadece FBI yetkililerinin okula gelmiş olduğu hususu doğrudur. Bunun dışında yer alan bilgiler gerçeği yansıtmamaktadır. Okulda gözaltına alınan hiçkimse olmadığı gibi okula gelinmeden once de bilgi verilmiştir.

Söz konusu okulun öğrencilerinin tamamına yakını fakir aile çocuklarından oluşmasına, Pelikan Vakfı tarafından işletilmeye başladıktan sonra başarı seviyesini ciddi oranda artırmasına ve okulda önceden var olan uyuşturucu, silah, çete, vb. hadiselerin sonlanmasına ragmen bir kesim tarafından sevinç çığlıkları atılarak baskın haberleri yapılması, habercilik anlayışından öte bir davranışla hareket edildiğini göstermektedir.

Müvekkilimle hiçbir ilgisi olmayan bu şekildeki bir hadisenin Baskın ve Operasyon olarak nitelendirilmesi açık bir haksızlıktır. Müvekkilim yasalara aykırı hiçbir faaliyetin içerisinde olmamıştır. Mesnetsiz iddialarla yasalara aykırı işlerin içerisinde göstermeye çalışılması da muhatapların kötüniyetinden başka bir anlam ifade etmeyecektir.

5651 Sayılı Yasa gereğince açıklama metnimizin internet sitenizde yayınlanmasını talep ediyoruz. Saygılarımla

Fetullah Gülen

Vekili

Av.Nurullah Albayrak”

Editör: TE Bilişim