~~Yurtdışında yaşayan Türk vatandaşlarının özel araçları ile Türkiye’de bulunma süreleri 6 aydan 2 yıla çıkartılıyor. Henüz düzenleme aşamasında olan çalışmaya göre, Avrupa’da yaşayan vatandaşlarımız yabancı plakalı araçlarını Türkiye’de 2 yıla kadar bırakabilecekler.

 Konu hakkında Hollanda Türk İşadamları Derneği’ne (HOTİAD) resmi bir yazı gönderen Devlet Bakanı Faruk Çelik, “22-24 Ekim 2010 tarihinde Hollanda’ya yaptığım ziyaret esnasında, bu ülkede bulunan sivil toplum örgütleriyle toplantılar düzenlenmiştir. BU toplantılarda Hollanda’da yaşayan vatandaşlarımızın sorunları dinlenmiştir. Yurtdışında yerleşik olarak yaşayan vatandaşlarımızın özel araçları ile Türkiye’ye geldiklerinde ilgi düzenleme çerçevesinde, araçlarını en fazla 6 ay; emeklilerin ise bir yıl süre ile Türkiye’de bulundurabildikleri, bu süre sonunda çıkış yapmak zorunda kaldıkları belirtilmiştir. İlgi düzenlemedeki sürelerin iki yıla çıkarılması ile ilgili olarak vatandaşlarımzın haklı talepleri vardır. Sayıları 5 milyonu bulan yurtdışında yaşayan vatandaşlarımızın ülkemize olan ekonomik, sosyal katkıları da göz önüne alınarak, talep edilen gerekli hukuki düzenlemelerin yapılmasının uygun olacağı değerlendirilmektedir” diyerek konu hakkında ki çalışmaların kısa sürede biteceğinin müjdesini verdi.

 Konu hakkında bir açıklama yapan HOTİAD Başkanı Turgut Torunoğulları, “Avrupa’da yaşayan Türkler olarak sorunlarımızı yerinde müşahede ederek çözüm üreten çok değerli Bakanımız Sayın Faruk Çelik beyefendiye teşekkürü bir borç biliriz. Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kalma sınırı 6 aydan 2 yıla yükseltildiği zaman, anavatanımız Türkiye’de daha rahat hareket etme özgürlüğüne kavuşacağız. Bizlere böyle bir imkan sağlanacağı için Avrupalı Türkler olarak, sayın Bakanımıza teşekkür ederiz” diyerek gelişmelerden dolayı mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim