İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, bakan yakınları ile işadamlarını kapsayan yolsuzluk soruşturmasına ilişkin yayınların takibi ile ilgili Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’na (RTÜK), yazılı başvuruda bulundu.
 
Başsavcı Turan Çolakkadı imzası ile gönderilen yazıda, son iki gün içinde yazılı, görsel medyada ve internet sitelerinde soruşturmaların gizliliğini ihlal edecek veya kişileri suçlu gösterecek mahiyetteki yayınlara dikkat çekildi ve gerekli tedbirlerin alınması talep edildi. RTÜK üyesi Esat Çıplak, yazının RTÜK’e bir dayatma olduğunu söyledi.
 
Çıplak, “Cumhuriyet savcılığının kendi alanına giren konularla ilgili yayın yasağı kararı aldırma hakkı var. Ancak bu kararı aldıramamış. Yazının son paragrafında, ‘soruşturma dışındaki tedbirlerin ve yapılacak idarî işlemlerin yapılması’ sözünün RTÜK’e bir dayatma olduğu kanısındayım. RTÜK, kendi işini yapacaktır. Onlar da Türkiye’nin bağırsaklarını temizlemeye devam etsinler. Biz 6112 sayılı kanun çerçevesinde yetkilerimizi ve yapılacak işlemleri biliyoruz, bunu birilerinin hatırlatmasını doğru bulmuyorum.” dedi.

Editör: TE Bilişim