Diyarbakır'ın Ergani İlçesi'ndeki korucu personeli alımında dönemin İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ahmet Eren ile Uzman Çavuş ağabeyinin de aralarında bulunduğu 38 kişinin rüşvet aldığı iddia edildi. Sanıklar hakkında “Rüşvet ve irtikâp” suçlarından dava açıldı.

Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre, 36 ayrı kişiden rüşvet alan tutuklu Ahmet Eren ile ağabeyi Soner Eren ve rüşvete aracılık eden Murat Altın'ın da aralarında bulunduğu 38 sanığın 20 yıldan 350 yıla kadar hapis istemiyle ezalandırılmaları istendi.

Tanık ifadelerinde Binbaşı Eren'in para vermek istemeyenleri görevden almakla tehdit ettiği, terör örgütü PKK ile işbirliği yaptıklarına dair tutanak tuttuğu yer aldı. Eren'in maddi menfaat karşılığında ham petrol kaçakçılığına da göz yumduğu dikkat çeken tanık ifadelerinde, bazı korucu adaylarından ruhsatsız Glock marka tabanca alıp silahı satıp menfaat sağladığı öğrenildi.

O PARALARLA UMREYE GİTMİŞ

İddianamede, rüşvet iddiasıyla yargılanan Binbaşı Ahmet Eren'in kapasitesinin üzerinde buğday yüklü kamyonlara ağır tonajdan dolayı ceza yazdırmadığı, bunun karşılığında buğday işi yapan tüccarların Binbaşı Ahmet Eren'i Umre'ye gönderdikleri bilgisi de yer aldı. Ahmet Eren'in ayrıca kan davalı bir aileden jeep aldığı, kaçak petrol ticaretine göz yumduğu, özel okula iki çocuğunu ücretsiz gönderdiği, delil yok ettiği, alkollü trafik kazasına dair raporu değiştirdiği, tayin karşılığı rüşvet aldığı, paşaların adını kullandığı bilgileri de yer aldı.

Editör: Yadigar Hanım