Bir ABD askerinin Rusya'da tutuklandığı ve 2 Temmuz'a kadar tutuklu kalacağı açıklandı. Hırsızlık suçlamasıyla tutuklandığı belirtilen ABD askerinin Rusya’nın Vladivostok kentinde bulunduğu ortaya çıktı.

Türk Lezzetleri Dünya Kahvaltılarında İkinci Sırada Türk Lezzetleri Dünya Kahvaltılarında İkinci Sırada

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Cynthia Smith yaptığı açıklamada, bir ABD askerinin 2 Mayıs Perşembe günü Rusya’da gözaltına alındığını duyurdu. Sözcü Smith, “Rusya, Konsolosluk İlişkileri Hakkında Viyana Sözleşmesi uyarınca gözaltı işlemini ABD Dışişleri Bakanlığı’na bildirdi. Ordu, ailesini bilgilendirdi. ABD Dışişleri Bakanlığı, Rusya’daki askere uygun konsolosluk desteği sağlıyor. Bu konunun hassasiyeti nedeniyle şu anda daha fazla ayrıntı sağlayamıyoruz” ifadelerini kullandı.

İHA’nın ABD merkezli haber ajansı Associated Press’ten aktardığına göre 34 yaşında olduğu belirtilen ABD’li askerin Güney Kore’de görev yaptığını, memleketi Texas’taki Fort Cavazos’a dönmesi gerektiğini aktardı. NBC News ise ABD’li askerin, ilişki yaşadığı bir kadın için Rusya’ya geldiğini öne sürdü. Rus İzvestia gazetesi ise adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberinde ABD’li askerin Vladivostok’tan bir kadınla internette tanıştığını, ikilinin bir süre birlikte yaşadığını, ABD’li askerin kadını darp ettiğini ve 200 bin rublesini (2 bin 200 dolar) çaldığını aktardı.

Editör: Habererk Haber Merkezi