Türkiye ve Tanzanya Arasında Altı Anlaşma İmzalandı Türkiye ve Tanzanya Arasında Altı Anlaşma İmzalandı

Rusya'da, Ivanovo şehrinin Kuzey hava sahası yakınında Rus Hava Kuvvetlerine ait bir askeri nakliye uçağı IL-76'nın düştüğü bildirildi. Olay, uçak kazasının videosunu paylaşan yerel halk tarafından duyuruldu.

Telegram kanalı IvanovoNews tarafından paylaşılan videoda, havaalanı yönünde uçan uçağın motorunun alev aldığı, ani bir alçalma yaşadığı ve ardından düştüğü görülmektedir. Il-76 askeri nakliye uçağı olduğu belirtilen bu olayda, uçak Tver'de bulunuyordu ve yaklaşık 12 kişinin içinde bulunduğu bildiriliyor.

Baza isimli Rus kaynağa göre, uçak eğitim uçuşu yapıyordu. Severny havaalanından havalanan uçak, birkaç dakika sonra dönüş sırasında motorunda alev alarak düşmüştür. İlk bilgilere göre pilotun havaalanına ulaşmaya çalıştığı ancak uçağın ormanlık bir alana düştüğü belirtilmektedir.

Rusya Savunma Bakanlığı, uçağın düştüğünü doğrulayarak, "Askeri Il-76, İvanovo bölgesinde kalkış sırasında düştü. Gemide sekiz mürettebat ve yedi yolcu vardı" açıklamasını yapmıştır.

Ivanovo-Severny, Ivanovo yakınlarındaki askeri bir havaalanıdır ve daha önce 23 Şubat'ta düşen Rus uzun menzilli radar tespit uçağı A-50U'ya ev sahipliği yapmıştır.

Editör: Habererk Com