Aydın Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Zeytinyağı Günleri’ne katılan Prof. Dr. Canan Karatay, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu tarafından kadın mehteran takımının konseri ve kadın zeybeklerin oyunları ile karşılandı.
Mehteran konserini dinleyip kadın efelerin oyunlarını izledikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ile mutfağa geçen Prof. Dr. Karatay, bir yandan zeytinyağının faydalarını anlatıp diğer yandan da zeytinyağı içti. Aydın’da üretilen zeytinyağının, dünyanın aroması en güzel ve en yüksek olan zeytinyağı olduğunu belirten Çerçioğlu’nu onaylayan Karatay, zeytinyağının her derde dav olduğunu söyledi.
"BEBEKLERİN DE İÇMESİ GEREKİYOR"
"İLAÇSIZ OLMALI"
Aydın’da zeytin ağaçları ilaçlanmadan doğal zeytin ve zeytinyağı üretimi yapıldığını ve üretimin ilaçsız yapılması gerektiğini belirten Karatay, "Zeytinleri ilaçlamayın. İlaç zararlıdır. Doğal olsun, Bin tane zeytin toplayacağınıza 100 tane zeytin toplarsınız ama sağlıklı toplarsınız" diyerek Aydın’daki sistemin devam etmesini istedi.
Canan Karatay, program kapsamında daha sonra Aydın’ın zeytinyağlı yemeklerini yedi.
Güncelleme Tarihi: 15 Nisan 2018, 16:51