CHP'li Barış Yarkadaş, koronavirüs vakasının İstanbul'da bir hastanede görüldüğünü iddia edince ortalık karıştı. İddialar sonrasında açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hastanın sadece tedbir amacı doğrultusunda gözaltına alındığını ve haberlerin asılsız çıktığını ifade etti.

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve bütün dünyayı kasıp kavuran koronovirüsün İstanbul'da ortaya çıktığı iddiası gündeme bomba gibi düştü. Hastane kaynaklarından alınan son bilgilerde kesin bir teşhisin henüz konulmadığı ve sadece şüphe nedeni ile hastanın gözlem altında tutulduğu vurgulandı.

Eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş ise sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında Çapa Tıp Fakültesi'nde tedavi gören Çinli bir çocuğa koronavirüs tanısının konulduğunu belirtti. Yarkadaş açıklamasında Çinli çocuğun halen hastanede tedavi altında olduğunu ve henüz bir karantinanın söz konusu olmadığına işaret ederek personelin sadece maske taktığını ifade etti.

Belgeleriyle Kanıtladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da bu iddiaların hemen sonrasında yaptığı açıklamasında şüpheli görülen kişilerden analiz elde edildiği ve şu ana kadar da herhangi bir şekilde koronavirüs vakasına rastlanılmadığını söyledi.

Yarkadaş ise hasta haklarına nazaran Çinli çocukla ilgili daha fazla açıklama yapamayacağını ancak yandaş medya ve Sağlık Bakanlığı'ndan gelen yalanlamalar sonrasında bu belgeyi sunmak istediğini sözlerine ekledi. Yarkadaş'ın belgeleri açıklamasından sonra sosyal medyada vatandaşlar Koca'ya karşı tepkilerini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim