Koronavirüs salgını nedeni ile Çin'den ülkemize doğru yola çıkan 42 yolcunun nerede karantina altına alınacağı belli oldu. Ankara'da bulunan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'ne karantina altında tutulacak olan yolcular daha sonrasında ise taburcu edilebilecek.

Çin'deki koronavirüs salgını nedeni ile ülkemize TSK'ya ait olan dev kargo uçağı ile getirilen Vuhan kentinden yola çıktı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre gelecek olan yolcuların hangi hastanede karantina altına alınacağı netlik kazanmış oldu.

Çok Heyecanlılar

Çin'den getirilecek olan 42 yolcunun Ankara'da bulunan Dr. Zekai Tahir Burak Kadın Sağlığı Eğitim Ve Araştırma Hastanesi'nde karantina altına alınacağı belirlendi. Çin'den tahliye edilen yolculardan biri ilk açıklamasında zor bir yolculuk yaptıklarını ve yaklaşık olarak 5 kontrolden geçtiklerini ve oldukça yorulduklarını söyledi. Türkiye'ye gitme konusunda oldukça heyecan içerisinde bulunduklarını söyleyen Çimen, Vuhan kentinde sokakların bomboş durumda olduğunu ve insanların birbirleri ile iletişimin koptuğunu ifade etti.

Çin'den yapılan son açıklamada ise ölü sayısının her geçen gün arttığı dün itibarı ile bu sayının 210'un üzerine çıktığı belirtilmişti.

Editör: TE Bilişim