Çin'den koronavirüs ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui koronavirüs aşısının bulunduğu söyleyerek yapılacak olan son testlerin ardından Mart sonuna kadar hayatın tüm dünyada tamamen normale döneceğinden bahsetti.

Yaklaşık 3 bin kişinin can verdiği koronavirüs hastalığı konusundan Çin'den beklenen haber nihayet geldi. Çin'in Rusya Büyükelçisi Zhang Hanhui, koronavirüsün aşısının şu anda test aşamasında olduğunu belirterek hayatı normale çevirmek için geceli gündüzlü çalışıldığından söz etti.

Mart Sonunda Hayat Normale Dönecek

Hanhui açıklamasında Çin'de bilim insanlarının koronavirüs üzerinde çalıştıklarını ilaçların etkili olduğunu ve şu anda testlerden de başarı ile geçtiğini ifade etti. İlaç konusunda çalışmaların son aşamaya kadar geldiğinden bahseden Hanhui, Şubat ayında Çin'de Mart ayı sonuna doğru ise tüm dünyada hayatın normale döneceğini dile getirdi.

Çin'de sağlık örgütü koronavirüs rahatsızlığının kuluçka süresinin 24 güne kadar çıkabileceğinden söz ederek hayatını kaybedenlerin sayısının 3 bine yaklaştığından ve bu rakamın daha da artabileceğini ifade etmişti. 12 Aralık 2019 tarihinde ise koronavirüs salgını yüzünden Çin'de mahsur kalan vatandaşlar sağlık kontrollerinden sonra kendi ülkelerine geri gönderilmişti

Editör: TE Bilişim