Çin'de yayılan corona virüs salgını sonrasında aşının bulunup bulunmadığı araştırılmaya başlandı. Son gelen haberler doğrultusunda corona virüs aşısının bulunmasının ve etkisinin oldukça zaman alabileceği vurgulandı.

Ve sonunda corona virüsten Türkiye'de nasibini aldı. Tüm dünyanın büyük bir dikkatle takip ettiği corona virüs salgınında gözler aşının ne zaman bulunacağına çevrildi. Konu hakkında zaman zaman değişik haberler gelse de corona virüs aşısının bulunmasının zaman alabileceğine dikkat çekildi.

Coronavirüs Aşısında Son Durum

İsrail'de son yapılan araştırmalar neticesinde yeni tip corona virüs için aşı geliştirildiği ve birkaç güne kadar da kamuoyu ile paylaşılacağı ifade edildi. İsrail Biyolojik Araştırmalar Enstitüsünde görev yapan araştırmacıların corona virüs aşısını geliştirmek adına çalışmalarına devam ettikleri vurgulandı.

İsrail Sağlık Bakanlığı'ndan alınan son bilgiler ışığında uzmanların virüsün mekanizmasını çözmede önemli bir mesafe kat ettikleri ve corona virüse karşı bir aşı geliştirmenin eşiğinde oldukları bilgisi verildi. Önümüzdeki hafta içerisinde İsrailli yetkililerin bu konuda dünya kamuoyunu bilgilendirerek gerekli detayların da paylaşılacağı kaydedildi. Ayrıca bu aşının bir dizi testten geçirileceği ancak kullanıma hazır olmasının da aylarca sürebileceği ifade edildi.

Editör: TE Bilişim