Çin'den tüm dünyaya yayılan corona virüsün ne zaman biteceği merak konusu oldu. Bu konuda açıklamalar yapan Ulusal Sağlık Komisyonu, sıcaklar ile beraber Haziran ayının hemen başında Pandeminin bitebileceğini söyledi. Peki corona virüsün ilk belirtileri nelerdir?

Çin'de ortaya çıkan ve tüm dünyayı kasıp kavuran corona virüs salgınından hayatını kaybedenlerin sayısı her geçen gün artmaya devam etmekte. Ulusal Sağlık Komisyonu'nun önemli isimlerinden Zhong Nanshan, corona virüs salgını konusunda önemli açıklamalar yaparak insanları bir kez daha uyardı.

Global seviyede tüm dünyaya bulaşan corona virüs salgınının Haziran ayı başında bitebileceği söylendi. Şu ana kadar 120 üzerinde ülkede gözlemlenen corona virüs salgınından dolayı can veren insanların sayısı ise 4 bin 600 olarak açıklandı. Dünya Sağlık Örgütü'de yaşanan gelişmeler akabinde corona virüs (Covid-19) Pandemi olduğunu ilan etti.

Corona Virüs (Covid-19) İlk Belirtileri Nelerdir?

Corona Virüsün ilk belirtileri arasında yüksek ateş, öksürük ve nefes darlığı gelmektedir. Buna bağlı olarak özellikle solunum rahatsızlığı çeken hastaların daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Burun akıntısı, halsizlik, vücut ağrısı da corona virüsün belirtileri arasında yer almaktadır.

Corona virüs belirtileri genel anlamda 2 gün içerisinde ortaya çıkıyor ve bu süre 14 güne kadar uzayabiliyor.

Editör: TE Bilişim