Sınırlarımıza kadar sıçrayan virüs İran’da 4 kişiyi öldürdü. Toplam vaka sayısı ise 18 olarak bildirildi. İsrail’de ve Lübnan’da da görülen virüsün Türkiye’ye çok yakın yerlerde görülmesi tedirginliği arttırdı.

İran’ın Kum şehrinde 7, Tahran’da 4 ve Gilan’da ise 2 vakaya rastlandı. İran Sağlık Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre dün 4 hastanın corona virüsüne bağlı olarak hayatını kaybettiğini açıkladı.

Türkiye’nin İran sınırında bulunan Van’da virüse karşı acil tedbirler alınması kararlaştırıldı.

Van'da, Vali ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez tedbirler için toplantı yapıldı.

Kapıköy Gümrük Kapısı’na termal kamera montajı yapılması, sağlık odası kurulması ve yabancılarla irtibat halinde olan gümrük kapısında çalışan personelin koruyucu maske ve ekipman kullanması ile korona virüsü hakkında eğitimden geçirilmesi kararı alındı.

Dünya Sağlık Örgütü ‘Fırsatı Kaçırdık’

Dünya Sağlık Örgütünden yapılan açıklamada Koronavirüs’ün kontrolüne yönelik kontrol edilme fırsatının kaçtığı açıklandı.

Dünya Sağlık Örgütü Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, Koronavirüs’ün frenlenmesine yönelik fırsat penceresinin daraldığını açıkladı.

Çin’de dün 109 kişi hayatını kaybetti. Bu sayı ile birlikte toplam 2 bin 345’e yükseldi. Dünya çapında ise 2 bin 360 kişi hayatını kaybetti.

Çin Ulusal Sağlık Komisyonu taptığı açıklamada ülkede yeni 397 hasta tespit edildi. Buna göre vaka sayısı 76 bin 288'e çıktı.

Çin dışında 26 ülkede 1200’ü aşkın corona virüsü hastası tespit edildi. Dünya çapında ise ise bu sayı 77 binden fazla olduğu bildirildi.

Editör: TE Bilişim