DHMİ Genel Müdürü Hüseyin Keskin, tedbirlerin alındığını ve havalimanlarında bir vaka ile karşılaşılmadığını söyledi.

İstanbul Havalimanı’nda Corona virüsü Termal kontrol başladı

Çin’de orya çıkan virüs sebebiyle ölümlerin artığını ama Türkiye’de henüz bir vakanın görülmediği açıklandı.

Çin’den gelen üç uçak termal kameralarla kontrol edildi.

Termal kontrol nasıl yapılıyor

Gelen yolcular termal kameraların olduğu bölgeye alınarak, tarandı. Vücut ısısı otuz sekiz dereceye ulaşan yolcunun rengi kamerada yeşil olarak görünmesi halinde yolcunun virüs taşıdığı değerlendirilecek.

Sağlık bakanlığında yapılan açıklamada ise Çin havayolu firması İstanbul seferlerini durdurduğunu duyurdu.

Corona virüsü Türkiye’de vakası yok

Çin’in Wuhan kentinde ortay çıkan ve tüm Dünya’yı paniğe sevk eden virüsün Türkiye’de şimdilik olmadığı vurgulandı. Ama daha önce Türkiye’ye gelenlerin kontrol altına alınmasının gerekli olduğu söylendi. Virüsün kuluçka süresinin belli olmadığı için daha önce gelenlerde bu virüsün olma ihtimalinin yüksek olduğu ve buna dikkat edilmesi gerektiği, bu insanların bulunarak kontrol edilmesi gerektiği açıklandı.

Kedilerdeki Corona virüsü

Şuan Çin’den yayınlan virüsün, kedilerde görülen coronavirüsü ile ilgisin olmadığı, Koronanın yüz çeşidinin olduğu, insanlara bulaşan virüsün ise sadece yedi farklı türüne rastlandığı özellikle belirtildi.

Corona virüsü hangi hayvandan bulaştı

Uzamanlar yaptıkları açıklamada, virüsün yarasa, yılan ve tavuk olabileceği konusunda hemfikir olduklarını açıkladılar. Balıkların ise bu listeye giren en son hayvan olduğunu özellikle belirttiler.

Editör: TE Bilişim