Sağlık Bakanlığınca büyük yatırımlarla 2016 yılında açılan ve geçen yıl ek binanın da hizmete girmesiyle yatak kapasitesi 28'e yükseltilen diyabetik ayak merkezi, bölge illeri başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından hastalara şifa oluyor.

Hastane Başhekimi Doç. Dr. Çağatay Afşarlar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, diyabetin, dünyada yayılmaya devam eden ve çağın en büyük sağlık sorunlarından biri olduğunu söyledi.

Sağlık Bakanlığının çeşitli tedbirler almasına rağmen birçok hastanın, diyabetik ayağa bağlı komplikasyonlar sebebiyle sıkıntı yaşadığını dile getiren Afşarlar, "Diyabet hastalarının çok dikkatli ve titiz bir tedavi süreci geçmeleri gerekiyor. Bizim merkezimizde hastalara, birçok farklı branştan uzman hekim tarafından koordineli bir tedavi süreci uygulanıyor." dedi.

Ankara başta olmak üzere diğer illerden de hastaların geldiğini ifade eden Afşarlar, "Diyabet hastaları, vaktinde tedavi edildiklerinde uzuv kaybı yaşamıyor. Diyabetik ayak servisimiz, bu konuda gayet deneyimli. Genel cerrahi, dahiliye, endokrinoloji ve enfeksiyon hastalıkları uzmanlarının koordineli şekilde çalıştığı, hastayı birlikte izledikleri multidisipliner bir tedavi süreci gerektiriyor. Hastalarımıza bu hizmeti verebilmek için gerekli uzman kadrosuna sahibiz." diye konuştu.

- Şifayı Çorum'da buldu

Ankara'da yaşayan ve yaklaşık 10 yıldır diyabetle mücadele eden işçi emeklisi 61 yaşındaki Zafer Turgut, sağ ayağında çıkan yara ve iltihaptan dolayı Ankara'da iki ayrı hastaneye gittiğini belirterek, "İkisinde de ayağımın kesilmesi gerektiğini söylediler. Hitit Üniversitesi'nde akademisyen olan oğlum aracılığıyla, burada bir merkez olduğunu öğrendim." dedi.

Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabetik Ayak Merkezi'nde devam eden tedavisi sayesinde ayağının kesilmekten kurtulduğunu kaydeden Turgut, "Buraya geldiğimde gördüm ki Çorum'a çok güzel bir hastane yapılmış. Gerek doktorlar, gerekler hemşireler, işlerinde uzman kişiler. Burada benimle beraber şifaya kavuşan bir hayli hasta var." ifadelerini kullandı.

Turgut'un eşi Elif Turgut ise merkezin, Ankara'daki birçok hastaneden güzel olduğunu dile getirdi. Elif Turgut, şunları söyledi:

"Ben de kanser tedavisi gördüğüm için Ankara'daki birçok hastaneyi biliyorum. Buradaki hastane çok güzel. Eşim de burada şifaya kavuştu, çok şükür. Ankara'da ayağını keseceklerdi. Hastaneyi yapanlardan Allah razı olsun. Allah doktorlardan, hemşire hanımlardan razı olsun, memnunuz hepsinden."

Kaynak: aa