En başta kalp ve damar hastalıkları olmak üzere obezite, diyabet ve kanser gibi hastalıkların son yıllarda tüm dünya üzerinde giderek yaygınlaşması insanların hayatlarını da olumsuz yönde etkilemeye başladı.

Dengeli beslenme, günde en az 7-8 saat arası uyku, sigara ve alkolden uzak durmak gibi gündelik yaşamı etkileyen faktörler konusunda insanlar az da olsa bilinçlenmeye başladı. Dünyanın en önde gelen tıp insanları ise ilaçtan daha çok sağlıklı yaşam konusunda bu uyarıların dikkate alınmasını istedi.

Kedi Beslemek Kalp Krizinin Önlenmesine Yardımcı

Amerikan Kalp Derneği ve Amerikan Felç Derneği'nin aktardığı son bilgiler ışığında evde kedi beslemenin kalp krizi riskini yüzde 30 civarında azalttığı belirlendi. Bunun sayesinde daya iyi uyku ile stresin azalacağı ve enerjinin artacağına vurgu yapıldı.

7 binden fazla kişi üzerinde yapılan son analizlerde kedi videosu izlemenin olumsuz etkileri azalttığı ve kediye sarılmanın da kan basıncını azaltarak bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olduğu kaydedildi.

Ayrıca müzik dinlemenin depresyonla beraber gelen stres ve kaygıyı ileri derecede azalttığı ve kültürün de insanları birleştirerek yaşamak için yeni istekler yaratan yeni kapılar açtığı ifade edildi.

Editör: TE Bilişim