Malzemeler:

1 adet orta boy kuru soğan

2-3 diş sarımsak

1-1,5 su bardağı su

1 adet limonun suyu

1 tatlı kaşığı toz tarçın

1 çay kaşığı (tepeleme) toz zencefil

3-4 yemek kaşığı bal

3-4 adet karanfil

Evet hadi başlayalım. Önce 1,5 su bardağı suyu ocağımızda kaynatıyoruz. Su kaynadıktan sonra cam kavanoza doldurun. Kabuklarını soyduğunuz soğan ve sarımsakları içine atın, kavanozun kapağını kapatıp soğumasını bekleyin.

Soğuduktan sonra, suyunu güzelce süzün, 1 adet limonu iyice sıkın ve suyunu ilave edin. Ardından zencefil, tarçın ve bal ekleyin. Karanfil tanelerini ezip toz haline getirdikten sonra bu karışıma ilave edin. Kavanozun kapağını kapatın ve iki dakika boyunca shakeleyin. (çalkalayın). Afiyet olsun, sağlıklı kalın.

Kozalak şurubu

25-30 adet taze küçük yeşil kozalak

6 su bardağı su

4-5 su bardağı toz şeker (damak tadınıza göre artırıp azaltabilirsiniz)

1-2 tatlı kaşığı limon suyu

Bir gün suda beklettiğiniz kozalakları bir tencere suda kaynatın. Bu suyu süzün ve kozolakları tekrar tencereye koyun. Ardından 6 bardak kaynar su dökün. Ocağı kısın tencerenin kapağı yarım açık kalacak şekilde 2 saat pişirmeye bırakın. Bu süre boyunca toz şeker ilavesinde bulunun ve ara ara karıştırın. Şeker iyice eridikten sonra limon suyunu da ilave edip karıştırın ve soğumaya bırakın. Şurup oda sıcaklığına geldiğinde hava almayacak bir kavanoza boşaltın günde bir kaşık için. Afiyet olsun, sağlıklı kalın.

Editör: TE Bilişim