Milliyet'in haberine göre, insanların evlerde baktığı bazı bitkiler, insan sağlığı üzerinde bazı tehditlere yol açıyor. İşte o bitkilerden bazıları...

DİFENBAHYA

Difenbahya bitkisi, güzel renkli ve çekici yapraklara sahip olmasına rağmen zehirlenmeye yol açan başlıca bitkiler arasında yer alır. Difenbahya bitkisi ağızda kabarcıklara, ishale, bulantı ve kusmaya, ağızda ve boğazda yanma hissine, şişmeye ve ağrıya neden olabilir.

PAŞA KILICI

Halk arasında "yılan bitkisi" olarak bilinen Paşa Kılıcı, ev dekorasyonunda kullanılan bir iç mekan bitkisidir. Paşa Kılıcı bitkisi mide bulantısı, kusma ve ishale neden olabileceğinden evcil hayvanları bu bitkiden uzak tutmak gerekmektedir.

ALOE VERA

Aloe vera bitkisinin güzellikten bakıma çeşitli kullanım alanı bulunmaktadır. İyi anılan bu bitkinin listedeki varlığının sizi şaşırttığının farkındayız. Ancak bilim adamlarına göre bu bitki ishal, alerji ve böbrek problemlerine neden olabilecek maddeler içeriyor. Eğer bitkinizin jelinden faydalanmak istiyorsanız, dış katmanındaki sarı tabakanın içindeki jele çok da temas etmeden elde edildiğine emin olun. Bu katmanlar, cildi rahatsız edebilir hatta sindirilirse rahatsızlıklara yol açabilir.

KADİFE ÇİÇEĞİ

Neredeyse her evde bulunan, kolay bakımı ve tatlı görüntüsüyle sık sık tercih edilen ve yaygın olarak 'Marigolds' olarak bilinen kadife çiçeği yenirse mide-bağırsak problemlerine neden olabilir. Bitkinin özü ayrıca deri döküntülerine de yol açabilir.

ZAKKUM
Bu masum görünümlü çiçek de tehlikeli zehir depolarından. Daha önceleri, yapraklarının çiğnenmesinden ötürü ölüm vakaları kaydedilmiş. Özellikle ölümler, fazla tüketildiğinde de görülmüş. Çocukların pek de yaklaşmaması gereken sevilen bir başucu bitkisi.

Editör: TE Bilişim