Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İran'dan Ankara'ya indirilen THY uçağında koronavirüse rastlanıp rastlanmadığı konusunda bazı açıklamalar yaptı. Koca, 140 yolcu arasında yüksek ateşli bir vakaya rastlanmadığını ve ülkemizde koronavirüslü bir hasta olmadığını ifade etti.

Sağlık Bakanı Koca, İran'dan gelen THY uçağı ile ilgili açıklamalarda bulundu. Koca, İran'dan gelen uçağın Ankara'ya yönlendirilmesinin sebebi olarak hazırda bulunan karantina merkezlerinin orada odluğu yönünde görüş bildirdi. İran'dan gelen bazı yolcuların Kum ve Meşhed ziyaretleri olduğu haberlerini aldıktan sonra önlemlerini arttırdıklarını belirten Koca, şu anda telaşlanacak bir durumun olmadığından söz etti.

Şu Anda Sıkıntı Yok

140 yolcu arasındaki birkaç hastada öksürük ve boğaz ağrısının yanı sıra bazılarında da yüksek ateş şikayeti olduğundan bahseden Koca, genel sağlık durumlarında bir sıkıntı bulunmadığını ifade etti.

İran'daki Türk vatandaşlarının ülkeye geri dönmeye karar verdikleri zaman bunun için ellerinden geleni yapacaklarını belirten Koca, bu konuda çalışmalarına devam ettiklerini kaydetti. Koca ayrıca sadece THY değil ayrıca diğer havayolu şirketlerinin bundan böyle İran'dan Türkiye tarafına uçuşlarına izin verilmeyeceğini de sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim