Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak THY uçağında koronavirüs tespit edildikten sonra açıklamalarda bulundu. Singapur'a taşınan yolculardan birinde çıkan koronavirüs vakası sonrasında THY uçağının yolcusuz bir şekilde geri döndüğü ve mürettebatın ise karantina altına alındığını ifade etti.

Singapur-İstanbul seferini yapan THY uçağında bir yolcuda koronavirüse rastlandı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ise rastlanan koronavirüs vakası sonrasında uçağın İstanbul'a boş bir halde döndüğünü ve ekibinde karantina alındığını ifade etti.

Koca'dan Açıklama

3 Mart gününde yaşanan son gelişmede İstanbul-Singapur seferini gerçekleştiren THY'nin TK54 sefer sayılı uçağında yapılan ilk tetkiklerde bir yolcuda koronavirüs testleri pozitif çıktı. Koca ise yaşanan gelişmeler sonrasında sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında, yolcunun Fransız vatandaşı olduğunu ve Londra üzerinden Singapur'a giden transit bir yolcu olduğundan bahsetti. Koca ayrıca uçağın boş bir şekilde İstanbul'a geri dönüş yaptığını ve mürettebatında 14 gün boyunca karantina altında olacağını ifade etti.

Editör: TE Bilişim