Fransa'da bir Türk vatandaşının koronavirüs salgınından  dolayı hayatını kaybettiği belirtildi. Mersinli ve 64 yaşında bir erkek olduğu belirlenen kişinin 3 çocuğu ile beraber eşinin de karantina altına alındığı vurgulandı.

Fransa'nın Soissons kentinde yaşayan 66 yaşındaki Mersinli bir erkek vatandaşının koronavirüs salgınından dolayı hayatını kaybettiği ifade edildi. Koronavirüsten dolayı canından olduğu belirlenen ilk Türk vatandaşının 3 çocuğu ile eşinin de karantina altına alındığı dile getirildi.

Ulusal Alarm Verildi

Fransa'da bu vaka ile birlikte koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı da 8'e yükselmiş oldu. Vaka sayısı burada 423'e kadar yükselirken koronavirüse yakalananların arasında milletvekili Jean-Luc Reitzer'inde bulunduğu belirtildi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron yaptığı son açıklamasında ulusal alarm seviyesinde bir uyarı yapıldı. Macron, özellikle genç Fransızlardan yaşlıların yanına gidilmemesi istendi. Fransa Eğitim Bakanı Jean-Michel Blanquer ise salgından dolayı bazı yerlerde okulların kapatıldığını ve bazı etkinliklerin de iptal edildiğini söyledi.

Editör: TE Bilişim