Özellikle kadınlardaki en büyük sıkıntılardan biri olan göz altı morlukları aslında bireyin kendini ihmal etmesinden öte oluşmaktadır. Bu gibi rahatsızlardan kurtulmanın en etkili yolu ise düzenli beslenme, yeterli uyku ve günlük bakımdır.

Genellikle yorgunluk ve uykusuzluğun had safhada olduğu dönemlerde ortaya çıkan göz altı morlukları koyu renkli bir halka halinde görülmektedir. Göz çevresindeki bu halka rahatsızlık habercisi olmakla birlikte bireyin günlük yaşamını da olumsuz yönde etkiler. Aşırı şekilde sigara ve kahve tüketimi bu morlukların sebebidir.

Göz Altı Morluklarının Nedenleri

Uyku: Göz altı morlukları düzensiz beslenme ve yeteri kadar dinlememenin olduğu durumlarda yaşanır. Günde en az 7 saat düzenli uyku göz altı morluklarını ortadan kaldırmakta birebirdir. Kişi az uyku aldığında hem kendisini yorgun hissedecek hem de uykusuz kalacaktır. 

Beslenme: Sağlıklı beslenme her zaman oldukça kişi için çok fazla önem arz eder. Bunun yanında kanserojen besinlerin tüketiminde uzak durulması kişinin sağlığı açısından oldukça önemlidir.

Sigara ve Alkol: Her hastalığın en büyük sebebi olan sigara ve alkol insan cildinde kalıcı hasarlara neden olmaktadır. Ciltte yaşanan kararma ve lekelenmeler yaş ilerledikçe daha da fazla ortaya çıkmaktadır.

Göz altı morluklarını önlemek için düzenli uyku ve sağlıklı beslenmenin yanı sıra bazı doğal yöntemlerde bulunmaktadır. Bunlar içerisinde göz altı morluklarına karşın patates, buz, salatalık , çay poşeti, gül suyu ve elma kabukları kullanılabilir.

Editör: TE Bilişim