1.Avokado

Besleyiciliği en yüksek olan meyvelerden biri olan avokado içerisindeki yağ asitlerinden dolayı mutlaka tüketilmeli. Meyve olan avokadonun aslında yağ olduğunu ve sağlıklı olduğunu unutma!

2.Kuru Fasulye

Kuru fasülyenin her çeşidini tercih edebilirsin ama haftada bir kere mutlaka tüketmelisin. Hem bitkisel proteini yüksek hem de posa içeriyor. Haftada 2-3 kere kuru baklagil yemeye gayret etmelisin!

3. Yabanmersini

Ülkemizde pazarı olmasa da gittikçe yaygınlaşan bu meyve antioksidan kapasitesinden dolayı çok tercih ediliyor. Ama sen böğürtlen ve karadut da tercih edebilirsin.

4. Bitter Çikolata

Form Assist Android Uygulamasını İndir

Form Assist iPhone Uygulamasını İndir

Mükemmel bir antioksidan daha… Çikolataya hiç birimiz hayır diyemiyoruz modumuzu da yükseltmek istediğimiz zamanlar oluyor. Haftada bir gün modunu bitter çikolata ile yükselt.

5.   Bal

Eğer gerçek olduğundan şüphe etmiyorsan bir tatlı kaşığı bal yemen içerdiği vitamin ve mineral ile bağışıklığını kuvvetlendirir.

6. Yoğurt

Haftada bir değil her gün! Yağsız yoğurt tercih etmeni söyleyenler olabilir ama sen onlara aldırma. Yoğurt içerdiği MCT yağları ile yağ yakımını destekliyor, protein ihtiyacını karşılıyor. Elbette yağsız tüketmen gereken noktalar olacak, diyetisyenin gerekli düzenlemeyi yapacaktır.

7. Ispanak

Koyu yeşil yapraklı sebzeler arasında en besleyici olanlardan ıspanak eğer mevsimindeyse haftada en az bir kere tüketilmeli. Çiğ ıspanak ile salata yapabilirsin. Üzerine biraz da nar!

8. Bal Kabağı

Mevsiminde benim en sevdiğim tatlı olan bal kabağı besin değeri açısından yoğun kalori olaraksa düşük. Yağlı kağıt üzerine kabak dilimlerini koyup üzeri kızarana kadar fırında pişir. Senin de en sevdiğin sağlıklı tatlı olacak .

9.  Ceviz

Yağ asitleri, mineraller… Ceviz yemenin vücuda bir çok faydası var. Haftada en az bir kere değil her gün iki adet tüketmelisin.

10. Somon

Haftada en az iki kere balık tüketmen gerekiyor. Eğer mümkünse bu tercihin somondan yana olmalı elbette derin su somonu. Türkiye pazarında bulmak zor olabilir ama bulunca kaçırma çünkü omega-3 ve protein kaynağı…

Kaynak: Form Assist

Editör: TE Bilişim