İtalya'da yayınlanan koronavirüs salgını nedeni ile Serie A'da dahil olmak üzere tüm spor organizasyonlarının 3 Nisan 2020 tarihine kadar askıya alındığı ifade edildi.

İtalya'da koronavirüs salgınının yayılması spor organizasyonlarının tamamını vurdu. Ulusal Olimpiyat Komitesi tarafından alınan son karar doğrultusunda İtalya'da Serie A maçları da dahil olmak üzere 3 Nisan'a kadar durdurulma yönünde görüş bildirildi.

CONI Başkanı Giovanni Malago, spor federasyonları başkanları ile bugün bir araya gelerek koronavirüs hakkında önemli bir görüş ifade etti. Toplantının hemen ardından alınan karar ise kamuoyu ile paylaşıldı.

Serie A Durduruldu

Koronavirüs salgınından dolayı olağanüstü hal ilan edilirken 14 kent kırmızı bölge olarak ilan edildi. Buna göre, daha önce 11 beldeye uygulanan giriş-çıkışların sıkı şekilde kontrol edildiği "kırmızı bölge" uygulaması 14 kente kadar çıkarılırken bunların arasında Milano'da yer aldı.

Bu gibi yerlerde her türlü toplu faaliyet ve eğitim-öğretim, 3 Nisan tarihine kadar tamamen askıya alınırken Serie A maçlarının ise seyircisiz oynatılmasına izin verilmişti. Şu ana kadar İtalya'da 9 binin üzerine kişinin virüse yakalandığı ve ölü sayısının ise 463 olarak belirlendiği kaydedildi.

Editör: TE Bilişim