Sıklıkla görülen hadiselerden birisi olan gıda zehirlenmesi bakteriler yüzünden bozulmuş yiyeceklerin tüketilmesi ile yaşanmaktadır. Bu tip zehirlenmeler kimi zaman ciddi sağlık problemlerini de beraberinde getirir. En büyük belirtiler arasında ise midede ağrı, kusma ve ishal şikayetleri vardır.

Bozuk besinlerin tüketilmesi ile ortaya çıkan gıda zehirlenmesi çoğu zaman ciddi sağlık problemlerine neden olmaktadır. Bu sebeple kişi şüpheli durumlarda mutlaka bir uzman ya da doktordan tavsiye alma durumunda kalmaktadır.

Gıda Zehirlenmesinin Belirtileri

Gıda zehirlenmelerinde kusma, ishal ve mide rahatsızlığı çekenler için mide dinlendirilmesinin yanı sıra bu tip besinlerden bir süre uzak durulması tavsiye edilir. Bol bol su tüketerek kanın temizlenmesi sağlanırken sıvı alımı da oldukça yardımcı olmaktadır. Soda, kafein içermeyen çay, tavuk ya da sebze suyu ve hafif yiyecekler bu tip aşamalarda oldukça önem arz etmektedir. 

Gıda zehirlenmesi yaşadıysanız ve bununla beraber kan kusuyorsanız, nefes almak zorluk yaşıyorsanız, şiddetli karın ya da krampınız varsa, hareket ve algılamada problem yaşıyorsanız, yutmada güçlük ya da kalpte çarpıntı hissi bulunuyorsa ve bununla beraberde mantar ya da deniz ürünleri tükettiyseniz acilen bir doktora görünmenizde fayda bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim