Merkez Akdeniz İlçesi Kiremithane Mahallesi'nde oturan Abdullah Evsan, geçen yıllarda sağ gözünden katarakt ameliyat oldu. Katarakt nedeni ile gözüne yerleştirilen lensin değişim zamanı gelince  15 Temmuz'da evine yakınındaki özel bir göz hastanesine giderek Uzman Dr. Ü.Ç. ile görüştü. Doktor, göze yerleştirilen lensin çıkartılarak yenisini takabileceğini söyledi. Evsan, bunun üzerine 17 Temmuz'da ameliyat masasına yattı. İddiaya göre, ameliyat sırasında Evsan'ın operasyonunu yapacak olan Ü.Ç., "Bu alanıma girmiyormuş" diyerek başka bir doktor çağırdı. İki doktor Evsan'ın gözündeki lensi çıkaramayarak ameliyatı tamamladı. Taburcu olan Evsan, evinde bir sürede dinledikten sonra görme yetisinin gün geçtikçe azalması nedeni ile yeniden doktora gitti. Doktor bu kez de gözünde ameliyat sonrası kan pıhtısı biriktiğini ileri sürerek, yeniden ameliyat olması halinde lensi çıkartabileceklerini söyleyerek 3 bin TL istedi.

Evsan, Cumhuriyet Savcılığı'na giderek, avukatı aracılığıyla suç duyurusunda bulundu. Evsan, daha iyi görmek isterken kör olma tehlikesiyle karşı karşıya kaldığını belirterek, şöyle dedi:
"Ameliyatımın amacı; gözümdeki lensi çıkartacaklardı. Ameliyatı yaptılar. Ameliyat esnasında doktor, 'Bu benim branşım değil galiba' dedi. Diğer doktorlardan yardım istedi. Onlar da gelerek, ameliyatı beraber yapmaya başladı. Ama eski lensi çıkaramadılar. Diğer doktor 'Dikelim böyle kalsın' dedi. Ameliyat başarısız oldu. Eskisi gibi görürüm diye umursamadım. Aradan geçen günlerde görmem yarı yarıya azaldı. Sık sık kontrole gittim. Bana, 'Bbirkaç gün daha bekle' dediler. Son gittiğimde gözümün arkasında 'Kirlenme' olduğunu ve temizlenmesi gerektiği belirtilirken, 'Bir ameliyat daha olmanız gerek' dediler. 'Tamam' dedim. Bu kez de  'Riskli bir ameliyat' dediler. 'Ne yapayım, şimdi daha kötü görüyorum. Olacaksa olalım' dediğimde '3 bin TL ödeyeceksin' dediler. Benim suçum ne? Gözümdeki lensi çıkacaktı. Onun içinde 1200 TL ödedim. Eski gözüme razıydım, şimdi yarısı oranında görüyorum. Yolunr karşısına geçemiyorum. Üstüne bir ameliyat ve 3 bin TL daha istiyorlar. Benim o kadar param yok."
Abdullah Evsan, gözlerinin eski düzeyde görmesini istediğini, savcılığa giderek suç duyurusunda bulunduğunu anlatırken, "Ortada kaldım. Zaten gözümün bir tanesi hiç görmüyor. Bir gözüm vardı onda görmem yarıya azaldı" diye yakındı. 

Bir aylık izne ayrılan Dr. Ü.Ç.'ye ulaşılamazken, hastane yönetimi detaylı araştırma yaptıktan sonra ancak açıklama yapabileceklerini dile getirdi.

Kaynak: dha