Dünya’da korona virüs vakaları kontrol altına alınamazken virüsün çıkış kaynağı olan Çin’de tek tük vaka görülüyor. Çin’de şu an açık havada maske takma zorunluluğu bulunmazken aşılama kampanyası ise dünyanın tam tersi olarak çalışanlardan başladı. Çin’de 59 yaş üstü bireylerin emekli olup evde bulunmaları sebebiyle aşılama risk altındaki çalışanlardan başladı ve halen devam ediyor.

Yeniçağ’dan Tolga Şahin’in haberine göre, koronavirüs salgınında dünya genelinde 132 bin vaka görülürken 2 milyon 86 bin kişi vefat etti. Virüsün ilk kez görüldüğü yer olan Çin’in Vuhan kenti ise çoktan normal hayatına döndü bile.

EN BÜYÜK ETKEN TAM KAPANMAYA GİDİLMESİ

Dünya virüsün ikinci, üçüncü dalgasıyla uğraşırken Çin’in erken normalleşmesi ise dikkat çekti. Çin’in sanayi şehri Tijan’dan gelen bilgilere göre ise bunda en büyük etken virüsün görülmesiyle beraber bir ay boyunca tam kapanmaya gidilmesi.

AÇIK HAVADA MASKE TAKMAK ZORUNLU DEĞİL

Bir aylık tam kapanmadan sonra açılan Çin’de şu an tek tük vaka görülürken açık havada isteyen maske takıyor istemeyen ise takmıyor ancak kapalı mekanlara girişlerde maske takmak ve HES Kodu benzeri kodlarını güvenlik görevlilerine söylemeleri mecburi.

ÇİN’DE AŞILAMA ÇALIŞANLARDAN BAŞLADI

Hatta Pekin’de sokakta maske takanlara hasta gözüyle bakıldığı gelen diğer bilgiler arasında. Dikkat çeken bir diğer önemli konu ise Çin’de aşılamanın çalışanlardan başlaması. Çin’de 59 yaş üstünün emekli olması sebebiyle aşılama risk altında olan çalışanlardan başladı ve halen aşılamalar devam ediyor.

Editör: TE Bilişim