Dünyada koronavirüs salgınının özellikle İtalya'da çokça görülmesi sonrasında özellikle uzmanlar alışveriş merkezleri (AVM) konusunda bir kez daha uyarılarda bulundu. Bu tip yerlerde havalandırmanın yetersiz kalması ve sürekli olarak hava sirkülasyonunun tam olarak yapılamaması nedeni ile virüsün bu tip ortamlarda hastalığa davetiye çıkarabileceğinden bahsetti.

Son günlerde artan koronavirüs vakaları sonrasında İtalya'da hayat adeta durma noktasına kadar gelirken uzmanlar uyarılarını sıklaştırmaya başladı. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak adına açık mekanlar yerine kapalı mekan olarak AVM'leri tercih etmeleri virüsün daha çabuk yaygınlaşmasını etkileyen baş faktör olarak görülmekte.

Kapalı Ortamdaki AVM'lere Dikkat!

Yeterli olarak klima ve havalandırma sistemine sahip olmayan AVM gibi mekanlarda solunum yolu ile bulaşan hastalıkların başında bulaşıcı olan koronavirüs salgınının yayılmasının daha kolay olması şimdiden endişeleri de beraberinde getirdi.

Koronavirüs salgını geçene kadar başta çocuklar olmak üzere AVM'ler, toplu taşıma araçları ve sinema gibi kalabalık olan yerlerden uzak durulmasına fayda olacağı gözlemlendi. Bazı uzmanlar ise AVM'nin 3. katındaki bir hastanın zemin katta bulunan duyarlı bir kişiye havalandırma sistemlerinin yetersiz olmasından dolayı bu hastalığın rahatça bulaşabileceğinden söz ettiler. Bunun yanında AVM'lerde bulunan restoranlarında hızlı tüketimden dolayı hijyenik olmayan bir ortam oluşturduğu ve bunun içinde mutlaka burada bulunan masa ve sandalyelerin ıslak mendiller ile silinmesinin sağlanması yönünde görüş bildirdiler.

Editör: TE Bilişim