Dünya Sağlık Örgütü, Danimarka'dan sonra, ABD, İtalya, Hollanda, İspanya ve İsveç'in buralardaki çiftliklerde yetiştirilen vizonlarda koronaya rastlandığını açıkladı.

Söz konusu yapılan açıklamada, vizonlarda rastlanan korona virüs türünün klinik görünümü, ağırlığı ve bulaşıcılığının koronanın diğer türleriyle benzerlik gösterdiği, öte yandan bu türünde, daha önce gözlemlenmeyen mutasyon terkibine rastlandığı bildirildi.

Danimarka’daki çiftliklerde yetiştirilen ve yaklaşık 17 milyon vizonda korona virüs tespit edildiği açıklanmıştı.

Vizonlardaki bu türün insanlara da bulaştığı belirtilmiş ve ayrıca mutasyona uğrayan yeni tip korona virüsün "Cluster-5 virüs" olarak adlandırıldığı kaydedilmişti.

PORTANSİYEL AŞILARI ETKİSİZ HALE GETİREBİLİR

Danimarka Başbakanı Mette Frederiksen, ise geçtiğimiz günlerde yaptığı basın toplantısında çok ciddi olarak niteleyerek, mutasyona uğramış virüsün vücudun antikor oluşturma yeteneğini zayıflattığını ve korona için geliştirilmekte olan mevcut aşıları potansiyel olarak etkisiz hale getirdiğini açıkladı.

Frederiksen, "Danimarka'da çiftliklerdeki tüm vizonlar uyutulacak. Damızlık vizonlar da dahil. Bu zorunlu bir karar. Kendi nüfusumuza karşı büyük bir sorumluluğumuz var, ancak şu anda bulunan mutasyonla, dünyanın geri kalanı için de daha büyük bir sorumluluğumuz oluştu” demişti.

Editör: TE Bilişim