86 yaşındaki bir kadının Türkiye ziyareti sonrası yapılan Corona virüsü testinin pozitif çıktığı açıklandı. KKTC'de de bir Alman turistte corona virüs tespit edildi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca okullardaki ara tatilin öne çekilebileceğini söyledi.

Koronavirüsün (Kovid-19) bugün itibariyle dünya genelinde bulaştığı kişi sayısı 114 bin 458'e çıkarken ölü sayısı 4 bin 27 kişiye yükseldi. Türkiye'de corona virüs var mı yok mu tartışması sürerken korkutan haber bu kez ABD'den geldi. ABD'deki Maryland Eyaleti'nin Valisi Larry Hogan düzenlediği basın toplantısında kısa bir süre önce Türkiye’yi ziyaret eden 86 yaşındaki bir kadında Corona virüsü saptandığını bildirdi. Vali, yaşlı kadının hastanede tedavi altına alındığı bildirdi. Harford County’de yaşayan kadının sağlık durumu ile ilgili detay verilmedi. 3 Mart tarihinde THY'nin TK54 sefer sayılı uçağı ile İstanbul-Singapur uçuşunu yapan bir yolcuda da yapılan Corona virüsü testi pozitif çıkmıştı. Koronavirüs salgınına ilişkin bir son dakika haberi de Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden geldi. 

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Sağlık Bakanı Ali Pilli, Almanya'dan gelen 65 yaşındaki bir kadın turistte yeni tip koronavirüs (Covid-19) tespit edildiğini duyurdu. Pilli, Almanya'nın Balingen şehrinden pazar akşamı gelen 30 kişilik turist kafilesinin  özel servisle Gazimağusa'daki bir otele götürüldüğünü ifade etti. Kafiledeki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne kaldırılan 65 yaşındaki kadın turistte koronavirüs testinin pozitif çıktığını belirten Pilli, kafilenin bulunduğu Gazimağusa'daki otelin de karantinaya alındığını bildirdi.

Türkiye'de iptaller başladı

Koronavirüs giderek Türkiye'nin etrafını kuşatırken, paneller, fuarlar ve spor etkinlikleri iptal edilmeye başlandı. Türkiye Kayak Federasyonu, 2020 faaliyet programında yer alan Erciyes, Palandöken ve Sarıkamış Kupası organizasyonlarını, koronavirüs tedbirleri nedeniyle iptal etti. Uluslararası Judo Federasyonu da Rusya, Gürcistan ve Türkiye'de düzenlenecek 3 büyük organizasyonun koronavirüs nedeniyle iptal edildiğini açıkladı. Konya'da 17-21 Mart'ta düzenlenmesi planlanan Tarım Fuarı'nın, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını gerekçesiyle 2-6 Haziran'a ertelendi

Konya'daki üsde koronavirüs alarmı

Konya'daki 3'üncü Ana Jet Üs Komutanlığı'nda yer alan NATO üssüne yaklaşık 1 hafta önce görevli olarak gelen Alman tabip asker, pazar akşamı yüksek ateş şikayetiyle revire gitti. Almanya'dan gelmesi nedeniyle asker, 'koronavirüs' şüphesi üzerine gözlem altına alındı. Özel odaya alınan askerin kan örneği, incelenmek üzere Sağlık Bakanlığı'na gönderildi. Personelin üsse giriş ve çıkışına, test sonucu belli olana kadar izin verilmedi. Test sonucunun negatif çıktığı, koronavirüs tespit edilmeyen Alman asker dün akşam ülkesine döndü.

Fahrettin Koca : Aramızda virüslüler olabilir 60 yaş üstü sokağa çıkmasın

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Türkiye'de şu an tanısı konulmuş herhangi bir koronovirüs vakası olmadığını söyledi. Tespit edilmemiş ancak virüs taşıyan vatandaşların olabileceğini belirten Koca, özellikle 60 yaş üstü bireylerin zorunlu olmadıkça dışarı çıkmamaları gerektiğini kaydetti. Okulların ara tatillerinin öne çekilme ihtimali olduğunu belirten Fahrettin Koca, "Bununla ilgili net bir şey söylemiyorum. Bilim Kurulu karar verecektir" dedi.

Fahrettin Koca şunları söyledi:

Bugüne kadar olan başarımız elimizde olmayan sebeplerle devam etmeyebilir. Ülkemizde vaka görülmesi mümkündür. Ancak yayılmasını önlemek bizim elimizde. Öncelikle yurt dışına gidilmemesini, bunun büyük risk oluşturduğunu, geldiğinde kendini yakınlarından izole etmelerini, dışarı çıkılacaksa maske takması gerektiğini, 14 gün rapor almalarını istiyoruz. "

İtalya kırmızı bölge ilan edildi OHAL var

İtalya Başbakanı Conte, koronavirüsü nedeniyle 463 ölümün yaşandığı İtalya’da önlemlerin bütün ülkeye yayıldığını duyurdu. Conte, 3 Nisan’a kadar ülkedeki bütün okul ve üniversitelerin kapatılacağını açıkladı. Conte, koronavirüsü nedeniyle uygulanan kısıtlamaların bütün ülkeye yayılacağını duyurdu. Başbakan bütün İtalya'ya evde kalma çağrısında bulundu. Ülkede asker sokaklara inip kontrol yapmaya başladı. 

Evde kalın tavsiyesi sokakları boşalttı

Conte ülkedeki ‘kırmızı alanların’ bütün ülkeye yayılacağını ve ülkedeki her toprak parçasının kırmızı alan muamelesi göreceğini ifade etti. Alınan tedbirlerin acilen imzalanarak yürürlüğe gireceğini belirten Conte, toplu ulaşım sisteminin çalışmaya devam edeceğini bildirdi. Vatandaşlarına seslenen Conte, en iyi davranışın evde kalmak olacağını vurguladı. Ülkede serbest dolaşımı sınırlandırılması kararı sonrası Milan'da sokaklar ve caddeler boş kaldı.

Editör: TE Bilişim