Çin'den yayılan koronavirüs salgınında iki yeni tip mutasyonun tespit edildiği belirlendi. Bu mutasyonlar ise S-cov ve L-cov olarak adlandırıldı.

Son gelen bilgiler ışığında, Çin'de tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgınında iki yeni mutasyonun daha tespit edildiği ifade edildi. Çinli bilim insanlarının 103 örnek üzerinde yaptıkları son incelemelerin National Science Review adlı dergide yayımlandığı kaydedildi.

Alınan örnekler ışığında, 101'inde değişik mutasyonlar tespit edildi. Farklı özellikler gösteren mutasyonların S-cov ve L-cov olarak adlandırıldığı dile getirildi.

Mutasyon Farklılık Gösterebilir

S-cov virüsünün, yarasalar üzerinden bağlantısı olan ve bunun yanında da bulaşıcı bir özelliği bulunduğu; L-cov virüsünün ise bulaşıcılık seviyesinden daha da yüksekte insan solunumun önüne geçtiği ifade edildi.

Bilim insanlarından Uzman Yang Cangçiu tarafından yapılan son açıklamada, koronavirüs salgınında bu mutasyonların çevre şartlarının yanı sıra virüsün bulaştığı insana göre farklılıklar gösterdiği ve bunun pek çok sebeplerinin bulabileceğine işaret etti. Son olarak koronavirüs salgınına yakalanan ABD'li bir hastada bu kanıtların yeteri kadar bulunamadığı ve bu mutasyonun daha da artarak devam edebileceğinin bulgusuna varıldı.

Editör: TE Bilişim