Koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında iyileşmiş olan hastalardan alınacak plazma kan ürünü sayesinde kritik durumda olan hastaların tedavisine hemen başlanacağı belirtildi. Pasif Antikor adı verilen bu tedavi yöntemi sayesinde çeşitli üniversitelerin desteği ile de testleri negatif sonuç vermiş gönüllü donörlerden alınacak kan sayesinde hastalığa karşı antikorların bolca bulunduğu plazmanın ağır hastalara nakledileceği ifade edildi.

Türk Kızılayı Başkanı Dr. Kerem Kınık sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamasında hastalar açısından ümit verici bir noktalaya kadar geldiklerini söyleyerek Hacettepe, Kızılay Kan/BioBanka ve Sağlık Bakanlığı Korona Bilim Kurulundan Hocalarımız, Plazma Transfüzyon Tedavisinin etkinliği konusunda görüş birliğinde olduklarını ifade etti.

Bu konuda açıklamalar yapan Prof. Dr. Osman Özcebe, iyileşmiş olan kişinin kanından bu antikorları elde ederek enfeksiyonla savaşan ve bağışıklık sistemi zayıf olduğu için hastalığı ağır geçiren başka bir hastaya nakledilerek iyileşme sürecine katkıda bulunmayı hedeflerini belirtti.

Editör: TE Bilişim