Dünya Sağlık Örgütü (WHO) Çin'den tüm dünyaya yılan koronavirüs hastalığını küresel salgın yani Pendemi ilan etti. Peki nedir bu Pandemi?

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) koronavirüs yani orijinal adı ile Kovid-19'u küresel salgın ilan etti. Şimdi vatandaşlar küresel salgın adı ile bilinen Pandemi'yi araştırma başladılar.

Çin'in Hubei eyaletine bağlı olan Vuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs vakası tüm dünyaya yayıldı. 110'dan fazla ülkede 100 bin kadar kişide koronavirüs salgınına rastlandı. Türkiye'de de görülen ölümcül virüs nedeni ile şu ana kadar 4 binin üzerinde insan canından oldu.

Dünya Sağlık Örgütü konuşan Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptığı açıklamasında, iki hafta içerisinde Çin dışında Kovid-19 vaka sayının 13 kat, etkilenen ülke sayısının da 3 kat arttığını söyledi. Buna bağlı olarak Kovid-19 için bölgeler ve gruplar üstü, dünyayı saran salgın anlamına gelen "pandemi" kararını resmen açıklamış oldu.

Pandemi Nedir?

Bir kıta, hatta tüm dünya yüzeyi gibi çok geniş bir alanda yayılan ve etkisini gösteren salgın hastalıklara Pandemi denmektedir. Dünyada eş zamanlı olarak çok yaygın bir şekilde çok fazla sayıda insanı tehdit eden bulaşıcı hastalıklara ise Pandemik Hastalık denmektedir.

Editör: TE Bilişim