Kadınların en büyük sorunlarından biri olan meme kanseri oldukça riski bir hastalıktır. Bu gibi durumlarda hastanın mutlaka sık sık kontrole giderek uzman hekimlere görünmesi şarttır. Kendini belli etmeyen ve oldukça sinsi bir rahatsızlık olan meme kanseri bazı durumlarda ölüme bile sebebiyet verebilmektedir.

Meme dokusunun hemen içerisindeki süt bezlerindeki kanser hücreleri vücuda yayılarak sinsi olarak ilerlemektedir. Kalp ile birlikte damar hastalıklarının hemen sonrasında ön ölümcül rahatsızlıklardan birisi de meme kanseri olarak bilinmektedir. Meme kanserinde en önemli olan hadise erken teşhisin zamanında yapılmasıdır.

Kişinin bu gibi durumlarda mutlaka bir hekime başvurması gerekliliği vardır. 20 yaşın üzerinde tüm kadınlarda adet bitiminin hemen sonunda bu gibi durumlar ortaya çıkmaktadır. Kişi şüphe duyduğu anda mutlaka doktora girmeli ve detaylı bir şekilde muayene olmalıdır. 40 yaşın üzerindeki kadınlar ise yılda bir kez mamografi çektirmelidir.

Meme Kanserinin Belirtileri

Meme kanseri asla kendisini kolay kolay belli etmez. Bu yüzden dışarıdan teşhisi oldukça zordur. Belirtiler kişiden kişiye değişmekle birlikte rutin kontroller yapılması gerekmektedir. Meme ile birlikte koltuk altında oluşan şişlik, İki meme arasında gözle görülebilir fark, Memede kaşınma ya da kızarıklık, halsiz düşme, aşırı kilo kaybı, şiddetli sancı en büyük belirtilerdir.

Meme kanserinin en büyük nedenleri arasında ise obezite, hareketsizlik, yaşın ilerlemesi, sağlıksız ve düzensiz beslenme, erken yaşta adet ve kanserojen yapıcı maddelerin kullanımı gelmektedir.

Editör: TE Bilişim