Koronavirüs aşı randevusu alma işlemleri vatandaşların gündeminde yer almaya devam ediyor. Ülkemizde uygulanan koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3 milyon 121 bin 143 kişi aşılandı. İlk doz uygulanan kişi sayısı ise 2 milyon 904 bin 949'a ulaştı. İlk doz tamamlandıktan sonra ikinci dozu olmaya başlayanların sayısı ise 216 bin 194 olarak açıklandı. Aşı sırası gelenler, aşı randevusu nasıl alınır sorusuna yanıt ararken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat 2021 tarihi itibarıyla randevu alınarak koronavirüs aşılarını yaptırabileceğini duyurdu.

İşte koronavirüs aşı randevusu alma ekranı!

BAKAN KOCA AÇIKLADI!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü vatandaşların 12 Şubat itibariyle randevu alarak koronavirüs aşılarını yaptırabileceğini duyurdu.Bakan Koca yaptığı paylaşımda, "Yarın sabah 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın aşılanması başlıyor. 65 yaş üzeri vatandaşlarımızın 60 yaş üzeri eşleri de aşı olabilecekler. Randevularınızı web sayfamızdan ve mobil uygulamadan almanızı rica ederim" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de uygulamaya konulan koronavirüs aşılama çalışmaları kapsamında şu ana kadar 3.121.143 vatandaş aşılandı. 1. Doz uygulanan kişi sayısı 2.904.949'a ulaştı. İlk dozu olduktan sonra ikinci dozu olmaya başlayan vatandaş sayısı ise 216.194 olarak açıklandı.

3 ayrı aşamada uygulamaya koyulacak olan aşılama çalışmaları kapsamında 1. aşamanın sonuna yaklaşıldı. 1. aşama kapsamında Sağlık çalışanları ve yaşlı, engelli ve koruma evlerinden gibi yerlerde kalan ve çalışanlara aşı uygulandı sonrasında 90 yaş üstünden başlayarak aşılama çalışmaları başladı. Bakan Koca tarafından yapılan açıklamada 65 yaş üstü vatandaşlarında 12 Şubat tarihinden itibaren MHRS aşı randevusu oluşturulabileceğini sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu.

AŞI RANDEVUSU NASIL ALINIR?

Aşı hakkı olan vatandaşlar randevu oluşturabilecekler. Aşı randevusu almak için MHRS ya da e-Nabız üzerinden randevu oluşturmanız gerekiyor. T.C. kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaparak hastane ve hekim seçimi yapabiliyorsunuz. Covid-19 aşı seçeneği ile ilgili gerekli bilgilerin doldurulması ile birlikte aşı randevusu oluşturabilirsiniz.

MHRS GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

COVİD 19 AŞI SIRALAMASI

Birinci aşamada sağlık kurumlarında çalışanlar aşılandı. Ardından 90 yaş üstü vatandaşların aşılanması yapıldı. Bakan Koca'nın Bilim Kurulu toplantısı sonrası yaptığı açıklama ile 70 yaş ve üstü vatandaşların aşıları randevu ile yapılmaya başlandı.

E-NABIZ GİRİŞ İÇİN TIKLAYINIZ

Randevuları alınmaya başlanan 65 yaş üstü vatandaşların aşılaması 70 ise randevuların alınmasının ardından başlayacak.

Editör: TE Bilişim