Osmaniye Devlet Hastanesinde ilk, bölgede ise nadir yapılan bir ameliyat olan rahatsızlıkla ilgili bilgi veren Beyin Cerrahı Opr.Dr. Yusuf Emrah Gergin, çocuğun ilk geldiği gün çaprazlama şeklinde yürüyerek topuklarının üzerine basamadığını söyledi. Bunun yapılan muayene sonucu beyinsel bir patolojiden kaynaklandığını düşündüklerini ifade eden Dr. Gergin, şöyle dedi:

"Çocuğumuzun beyin MR'larını, görüntülerini aldık. Bunun sonucu 'Arnold Chiari Malformasyonu' dediğimiz özellikle arka beyindeki elemanların serebellumun omurilik kanalından içeriye haddinden fazla girdiğini tespit ettik. Tabi bu omurilik kanalından girmesi sonucu tüm omurilik, beyin omurilik sıvısı ile dolu olup 'Siringomiyeli' dediğimiz başka bir rahatsızlığa sebep olmuştu. Bu da hastamızda el ayak koordinasyonlarını tamamen bozan bir klinik muayene bulgusu veriyordu. Çocuğumuzu mikroskop altında yaklaşık 2 saat süren başarılı bir operasyonla ameliyat ettik."

AMELİYATTAN 6 SAAT SONRA DÜZELDİ

Ameliyattan hemen 6 saat sonra çocuğun topukları üzerine basarak ve çaprazlamasının tamamen düzelerek yürüdüğünü belirten Gergin, "Bu tabii erken dönemde beklediğimiz, aynı zamanda bizi çok heyecanlandıran bir bulgu oldu. Bu şunun göstergesi oluyor. Demek ki beynin fıtıklaşan bölgesi omurilik kanalı üzerinde o kadar baskı yapıyormuş ki erken dönemde bunu rahatlatmamız bile bu çocuktaki yürüyüş bozukluğunu ciddi anlamda düzeltti" diye konuştu. Gergin,  Osmaniye Devlet Hastanesinde Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon sürecinde olduğunu tedavisinin tamamlanmasının ardından kısa sürede taburcu edileceğini kaydetti.

3 çocuk annesi Gönül Yılmaz ise, "Benim çocuğumun yürümesini sağladılar. İnşallah devamı da gelecek. Allah herkesten razı olsun" dedi.

Kaynak: dha