Artan vakalar nedeniyle kentteki yeni hastaların çevre illere gönderildiğini söyleyen Türk Sağlık-Sen Samsun Şube Başkanı Erdoğan Çakmak, sağlık çalışanlarının durumuyla ilgili de, "Sağlık emekçilerinde oldukça ciddi bir bıkkınlık ve bezginlik var. Büyük bir hekim kitlesi istifayı ve emekliliği düşünmeye başladı" diye konuştu.

"Hasta sayısı çok olduğu için hastaneler yetersiz kalıyor"

Gazete Duvar'dan Mehmet Rebii Özdemir'in haberine göre Çakmak, bilinçli ve koronavirüs sürecini ağır geçirmeyen vakaların evlerinde tedavi edildiğini belirtirken, yoğun bakımlardaki doluluk için şunları söyledi: Donanımımız yeterli aslında. Ancak hasta sayısı çok olduğu için hastaneler yetersiz kalmaktadır. Yoğun bakımda yatırılması gerekli olan hastalarımız doluluk gerekçesiyle başka illere gönderilmektedir. Samsun EAH açılan yeni poliklinik binasının ardından ana binada acil servisin yeri değiştirilerek yoğun bakım ünitesi haline getirileceği bilgilerini aldık.

Sağlık emekçilerinin psikolojik bağlamda çok kötü olduklarını ifade eden Çakmak, "Sağlık emekçilerinin izinlerinin iptal edilmesi dillendiriliyor. Sağlık emekçilerinde oldukça ciddi bir bıkkınlık ve bezginlik var. Büyük bir hekim kitlesi istifayı, emekliliğini öteleyen hemşirelerimiz de emekliliği düşünmeye başladı. Sağlık emekçilerine bu şekilde haddinden fazla yük binerse sağlık sistemimiz kökünden çökecektir, ondan sonra da çalışacak ağlık personelleri bulamazlar hastanelerde” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim