Radyoloji Uzmanı Prof.Dr. Güner Sönmez, İngiltere'de bilim insanlarının yeni bir ialcı denediklerini ve bu ilacın birçok hayatı kurtarabileceğini sosyal medyadan duyurdu.

İngiliz bilim insanları, koronavirüse maruz kalmış birinin Covid-19 hastalığına yakalanmasını önleyebilecek yeni bir ilacı deniyorlar ki uzmanlar bunun birçok hayatı kurtarabileceğini söylüyor.

Antikor tedavisi, hastalığa karşı anında bağışıklık kazandıracak ve hastanede yatan hastalara ve bakım evi sakinlerine salgınların kontrol altına alınmasına yardımcı olmak için acil bir tedavi olarak verilebilir.

Birinin Covid'e yakalandığı hanelerde yaşayan insanlara, enfekte olmadıklarından emin olmak için ilaç enjekte edilebilir. Birlikte yaşadıkları, çalıştıkları ve sosyalleştikleri için virüsün hızla yayıldığı üniversite öğrencilerine de verilebilir.

Uyuşturucuyla ilgili Storm Chaser adlı bir araştırmaya liderlik eden University College London Hospitals NHS Trust'ta (UCLH) virolog olan Dr Catherine Houlihan, “Bu tedavinin işe yaradığını kanıtlayabilir ve virüse maruz kalan kişilerin devam etmesini önleyebilirsek Covid-19'u geliştirmek, bu korkunç virüsle savaşmak için geliştirilen silah cephaneliğine heyecan verici bir katkı olacaktır. "

İlaç UCLH tarafından geliştirildi ve Oxford Üniversitesi ile birlikte ilaç şirketi AstraZeneca , İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Dairesi'nin önümüzdeki hafta İngiltere'de kullanım için onaylaması beklenen bir aşı yarattı.

Ekip, denemenin antikor kokteylinin Covid-19'a karşı altı ila 12 ay koruduğunu gösterdiğini umuyor. Deneme katılımcıları bunu birbiri ardına iki doz olarak alıyor. Onaylanırsa, son sekiz gün içinde Covid'e maruz kalan birine teklif edilecek.

Çalışmadan elde edilen kanıtları inceledikten sonra ilaç düzenleyici tarafından onaylanırsa, Mart veya Nisan aylarında mevcut olabilir. Deneme UCLH'yi, diğer birkaç İngiliz hastanesini ve dünya çapında 100 bölgeden oluşan bir ağı kapsıyor. Bu ay University College hastanesi, hastaları randomize kontrol denemesine dahil eden ve onlara aşı veya plasebo veren dünyadaki ilk yer oldu.

Editör: TE Bilişim