Prof. Dr. Ceyhan, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. "Covid-19 geçirmiş ve antikor geliştirmiş kadınlar eğer çocuk doğururlarsa anne sütlerine o antikor geçiyor." bilgisini veren ve bunu plazma tedavisine benzeten Prof. Dr. Ceyhan, merak edilen bir soruyu da yanıtladı: Anne sütü risk grubundaki kişileri salgından korumak için kullanılabilir mi?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Hollandalı bilim insanlarının anne sütünde corona virüsünü engelleyebilecek miktarda antikor buldukları çalışması hakkında bilgiler verdi. Bu çalışmada Covid-19 geçirmiş annelerin doğan bebeklerine bakıldığını belirten Prof. Dr. Ceyhan, bu durumun anne sütünün doğal bir özelliği olduğunu ifade etti.

Prof. Dr. Ceyhan, Covid-19 geçirmiş annenin kanında ona karşı antikor varsa bebeğine onları da geçirdiğini kaydederek şunları söyledi:

“Bu bebeği bir süre korur. Bu süre hastalıktan hastalığa değişir. Genellikle bu 4 ay ile 12 ay arasında sürebilir. Bebekte kızamık, suçiçeği, hepatit gibi birçok hastalığın ilk 6 ayda çok daha nadir görülmesinin nedeni de budur. Anne sütündeki antikor çalışması yeni bir çalışmadır; ancak annenin Covid-19 geçirmiş olması şartıyla.”

Editör: TE Bilişim