Konya Selçuk Üniversitesi’nin aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin isimlerini okul panosunda ifşa etmesinin ardından yeni bir skandal daha ortaya çıktı.

İddiaya göre, bir öğrenci aşı olmadığı gerekçesiyle derse alınmadı.

Dün sosyal medyada yayılan görüntülerde Konya Selçuk Üniversitesi’nin aşısız ve eksik aşılı öğrencilerin isimlerini okul panosunda ifşa ettiği ortaya çıkmıştı.

Milli Gazete'de yer alan habere göre, bu kez Selçuk Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde benzer bir olay olduğu ortaya çıktı. İsmini vermek istemeyen bir fakülte öğrencisi aşı olmadıkları ya da 48 saat içinde yapılmış negatif PCR testi belgesi bulundurmadıkları gerekçesiyle kendilerine İçişleri Bakanlığı’nın gönderdiği bir genelge gösterilerek derse alınmadıklarını öne sürdü.

Yapılan bu uygulama karşısında neye uğradığını şaşıran öğrenciler kendilerine gösterilen genelgelerin Anayasa'ya aykırı olduğunu, metinde öğrenci kelimesinin dahi geçmediğini öne sürdüler. Yaşanan bu durum karşısında fakülte öğrencileri Konya 3. İdare mahkemesine dava açtılar.

"İÇERİ GİRİŞİMİZİ ENGELLEDİLER"

Fakültede öğrenim gören öğrenci yaşadıklarını şu sözlerle anlattı:

“Biz Selçuk Üniversitesi’nde eğitim görmek isteyen fakat rektörlüğümüzün vermiş olduğu hukuksuz talimattan dolayı turnikelerden geçemeyen öğrencileriz.

Okulun açılış tarihinden bir hafta sonra geçiş konusunda kesin talimatlar alan güvenlik görevlileriyle içeri alınma konusunda sorunlar yaşamaya başladık. Bizi neye dayanarak içeri almadıklarını sorduğumuzda ise talimatı dekandan aldıklarını belirterek içeri girişimizi engellediler. Akabinde bu hukuksuzluğa karşın dekanlarla görüşme talebimizi dikkate almayarak bizi saatlerce kapıda beklettiler. Israrlarımızdan sonra dekanımızla görüşebildik. Konuşmaların sonunda esas talimatın rektörlükten alındığını kendilerini bağlayan bir durumun olmadığını sorunumuzu rektörlükte halletmemiş gerektiğini söyledi. Tek amacımız eğitim almak olmasına rağmen bizi Koronavirüs aşısı ya da PCR testi yaptırmadığımız için fakültemize sokmadılar."

Editör: TE Bilişim