Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz günlerde sigara yasakları hakkında bazı açıklamalarda bulunmuş, yasaklardan ve vergi artışlarından geri adım atılmayacağını ifade etmişti.

Erdoğan'ın talimatıyla 5 Aralık tarihinden itibaren tek tip sigara paketi uygulamasına geçileceği belirtildi.

2016 yılından beridir alt yapısı hazırlanmaya devam eden tek tip sigara paketleri hakkında Erdoğan şu açıklamaları yaptı; "Artık sigara paketlerinin üzerinde hiçbir ilgi çekici, özendirici hiçbir unsurun bulunmasına müsaade etmeyeceğiz. Açık alan yerine açık sınırlanmış alan tarifi üzerinde çalışıyoruz. Yurt dışında oldukça yaygın olan ve 'duman odaları' diye tarif edilen sigara içme ortamlarını biz de devreye alacağız. Tütünle mücadelemizi gevşetmeden, geri adım atmadan, asla rehavete düşmeden kararlılıkla sürdürmemiz gerekiyor. Çünkü mücadele zayıfladığında kullanım oranlarının tekrar arttığını görüyoruz. Dünya genelinde günde 20 bin kişi başta akciğer kanseri olmak üzere sigaraya bağlı hastalıktan dolayı hayatını kaybediyor. Ülkemizde her sene binlerce kardeşimizi sigaraya kurban veriyoruz. Devlet olarak tek bir insanımızın dahi sigara illetinin pençesine düşmesine seyirci kalamayız. Bu süreçte gönüllü kuruluşlarımızın, ailelerimizin, üniversitelerimizin, gençlerimizin kendilerine rol model gördüğü sanatçı ve sporcularımızın bize destek olması çok ama çok önemli. Devlet ne kadar kararlı olursa olsun sivil toplumun omuz vermediği bir mücadelenin başarıya ulaşma şansı yoktur"

Uymayana 20 bin TL ceza!

Bu uygulama kapsamında sigara yasağını uygulamayan işletmelere 20.000 TL para cezası ve tekrar edilmesi halinde ise 20 güne kadar işletme kapatma cezası verileceği açıklandı.

Editör: TE Bilişim